Fonts del Llobregat i Banyoles

Sortida de quatre nits amb convidada...

Aquest cap de setmana llarg, ja estant tots de vacances, el farem servir per fer una mini-quedada amb tota la cosinada a un càmping de Puigcerdà, on la cosineta hi té la seva caravana. Després anirem "per lliure" cap a les Fonts del Llobregat i el Llac de Banyoles. Pinta bé la cosa!

Dissabte 29 de juny

Com que sortir divendres és molt cansat, decidim marxar avui dissabte cap a Puigcerdà. Enfilem l'autovia de l'Ametlla fins a Campdevànol i a última hora decidim anar cap al túnel del Cadí (via Gombrén). La Collada de Tosses ens ha fet una mandra impressionant i no volem que ningú arribi marejat! La carretera de Gombrén és molt estreteta però resulta ser molt tranquileta (tot són ciclistes i rarament passem de segona). Un cop a Puigcerdà arribem al càmping on ja hi són els cosinets!
 Aparquem a una parcel·la maca, ben aprop de la caravana de la
cosineta i no gaire lluny del bungalow dels altres dos cosinets. Les nenes, juntament amb els cosinets, només arribem, desapareixen a jugar. Els grans la fem petar i anem fent el vermutet, mentre el meu cunyat (que és un artista de les barbacoes) va encenent el foc amb un curiós "gadget" per encendre barbacoes ràpidament: "la xemeneia"...
La sobretaula s'allarga i al vespre decidim anar a Puigcerdà a buscar unes pizzes pel sopar. Aprofitem per estirar les cames i visitar la fira medieval mentre els nens juguen al càmping.
Ha estat un dia molt llarg i després d'una segona sobretaula, anem a dormir. ZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzz




Diumenge 30 de juny

Avui, després d'esmorzar anirem fins a la Tor de Querol xino-xano. El personal infantil-juvenil s'estima més una bona dosi de piscina i timba de Monopoly a la nostra AC i es queden. Els grans, un cop ben arrebossats de crema protectora anem a fer una excursioneta cap a França...
El camí és molt bonic i el dia és assolellat i calorós. Abans de creuar el riu Querol, passem per un "village" de vacances on accepten "campingcars". Prenem nota per futures visites perquè l'entorn és molt bonic.

 Quina mala sort, ens hem deixat la disfressa d'indi i avui no podrem fer càmping salvatge! Un altre dia serà... Bé de fet tant se val, perquè aquí està prohibit!

Finalment arribem a la Tor de Carol en plena canícula i ens refresquem a la font de la plaça de l'ajuntament. Ja va sent hora de tornar cap al càmping a dinar...


A la tarda, bany a la piscina del càmping i tothom cap a casa... Tothom menys nosaltres, que ja estem de vacances! Com que ja s'ha fet tard (ens han deixat sortir a quarts de nou del vespre del càmping), decidim fer nit a Puigcerdà. Aparquem al pàrquing de l'estació. Molt tranquilet. Anem a fet unes creps amb la cosineta a la plaça major.

Dilluns 1 de juliol

Avui sortim cap a les Fonts del Llobregat. Ens han informat d'una carretera que ens evitarà de tornar a passar pel túnel del Cadí i, a canvi, ens proporcinarà unes bones vistes: la carretera que puja a la Molina.
Després de pujar fins a dalt del port, acampanyats de força pluja i mal temps, anem baixant fins a Castellar de n'Hug, on un cop instal·lats al pàrquing del poble, anem a comprar un croissant gegant (una de les fites del viatge!).
La nit es presenta plujosa i ventosa i ens arrecerem sota l'aleró de la pista de futbol del poble o dormim de meravella.

L'endemà, després de l'esmorzar de rigor amb croissant gegant, anem a fer una bona volta per les Fonts del Llobregat i, ja després de dinar, anem tirant cap a Banyoles.
Ens aconsellen la carretera que va a Gombrèn, sense passar per la Pobla de Lillet (no surt a cap mapa). La veritat és que és una bona drecera. És estreteta però ens han assegurat que hi passen els autocars turístics. Aquí hi ha un parell de fotos de la carretera en qüestió:










Arribem a Banyoles una mica tard però suficientment d'hora per anar a passejar pel llac. Demà farà un bon dia per banyar-se! Aparquem a un carrer molt tranquil, just davant del llac i no gaire lluny de la caseta d'informació turística.

Dimarts 2 de juliol

Avui anem a la caseta de fusta a banyar-nos i a dinar un bon pícnic. És un lloc bonic i resulta curiós veure famílies d'ànecs amb aneguets que no tenen cap por dels banyistes.
Després de dinar i abans de marxar cap a casa, fem la volta al llac, tot visitant la bonica església de Porqueres.
Quin cap de setmana llarg més complert!








1 comentari:

  1. Covards!!! mira que no fer la collada :D (per fer la carretera de Gombrèn que no crec que sigui millor :-P ) Si puges fins dalt i baixes per La Molina (la mateixa carretera que vau fer de pujada per tombar a la dreta cap a Castellar de N'Hug), enlloc de seguir collada avall, està pou bé. A més la Carolina ja s'ho coneixia :-D

    Suposo que vau estar a l'Stel, està pou bé i agafen targetes ACSI (crec que fins i tot en aquestes dates), amb la qual cosa surt força bé.

    Una sortida c*ll*nuda, i això dels croissants gegants queda apuntat! :-)

    ResponElimina