País Valencià

10 Dies: País Valencià - Aragó - Catalunya

Aquest és el relat de la sortida més llarga (fins ara) que hem fet amb l'autocaravana.
El punt de partida és Vilanova d'Alcolea, un bonic poble del Maestrat (Castelló, País Valencià) no gaire lluny del mar i envoltat d'ametllers i oliveres. Allà aprofitem per fer uns quants bricos pendents, ja que resulta molt còmode tenir l'AC al costat de casa.

19/08/13

La primera etapa d'aquest viatge serà l'Albufera de València, concretament el poblet del Palmar. Allà hi ha un pàrquing de terra a l'entrada del poble on s'hi pot pernoctar sense problemes. Només arribar ens adonem que hi ha un tractor abocant fems al camp que hi ha just al davant. Finalment decidim pernoctar en un lloc menys olorós, al carrer de Calp, a tocar d'un petit canal molt bonic.
Un cop instal.lats ens disposem a fer un passeig entre els arrossars, que en aquesta època de l'any estan molt verds. Demà farem un passeig en barca per l'Albufera. Prenem nota d'una de les moltes barques que ofereixen el servei.


20/08/13

Aquest matí hem d'anar a una benzinera a inflar les rodes d'una de les bicis. Anem a la benzinera que hi ha al Saler i aprofitem per omplir/buidar. Quan tornem ens trobem el nostre lloc de pernocta ocupat i, ja que l'olor de fems s'ha esvaït, anem al pàrquing de terra de l'entrada del poble. Abans de dinar anem a fer una volta per l'Albufera amb una barca. El dia està una mica núvol però ens arrisquem (les barques duen tendal pel sol/pluja). És una volta de 40 minuts que ens agrada molt i aprofitem per fer diverses fotos de la fauna i de les barraques valencianes que hi ha a la vora de l'aigua.
La passejada en barca ens obre la gana i decidim anar a fer un arròs negre i una fideuà en un dels restaurantets de la vora d'un canal. Mmmm deliciós! Tornem cap a l'AC en bici i, aprofitant que ja fa estona que ha sortit el sol i fa força calor, anem a fer una remullada a la piscina municipal (que tenim quasi al davant d'on tenim aparcada l'AC). A la nit dormim de meravella. El silenci és total.

21/08/13

Aquest matí aixequem el campament i ens dirigim cap a l'interior. La primera parada (pactada per exigències de part del passatge) serà Sogorb, no gaire lluny de València. El motiu d'aquesta parada és un fulletó que fa uns dies vam trobara Vilanova d'Alcolea (el nostre punt de partida) on es veien unes fantàstiques piscines municipals amb tobogans, etc. Bé, doncs cap allà anem. Abans d'entrar anem a un super a comprar quatre coses i una de les treballadores s'ofereix a acompanyar-nos fins a les piscines, que són als afores de Sogorb. Anem pujant i quasi acabem atrapats en al ratera que acaba sent el camí cap al pàrquing de les piscines. Decidim fer la volta (aprofitant l'entrada d'un càmping) i deixem l'AC una mica més lluny de l'entrada però més fàcil de sortir-ne. Al vespre aparquem en un carrer molt molt tranquilet. Abans de sopar anem a fer un passeig per veure aquesta bonica ciutat:


 Aqüeducte romà de Sogorb

Muralla


 Església de sant Martí

Catedral



22/08/13


Aquest matí, abans de marxar cap a la tercera etapa (Montanejos) aprofitem que estem a un carrer tranquilet per fer una mica de deures de música. Aquesta sortida és la primera que ens endut els instruments. Toquem una bona estona davant d'un hortet.
Marxem cap a Montajejos, que és on neix el riu Millars i hi ha unes zones de bany precioses.
Abans però passem per l'àrea d'AC que hi ha a Sogorb, al costat de l'estació del tren. L'àrea ens va bé per buidar grises/negres però no per omplir aigua, ja que està tallada. Sort que hi ha una font no gaire lluny i ens apanyem. Tornem a l'Autovia Mudèjar i ens dirigim més a l'interior.
Cap a la tarda arribem a Montanejos i aparquem al pàrquing del poliesportiu, just al davant de l'àrea de
banys. Al costat, a més d'un riu molt bonic, tenim una pista de futbol sala, bàsquet i gronxadors (sembla un càmping!). Estar-s'hi tot el dia (de 9.00 fins 19.00) val 5 € i s'hi pot pernoctar. Un treballador municipal és l'encarregat de vendre els tiquets i vigilar l'aparcament. Sense més preàmbuls anem a banyar-nos!
Al vespre ens quedem "en família": 2 o 3 campers i un parell de caravanes (sí, sí caravanes). A la nit ens adormim amb la remor del riu de fons...zzzzzzz

23/08/13
Aquest matí, ens preparem per anar a banyar-nos. Anem riu amunt per un bonic passeig que hi ha per la riba del Millars fins a una gorja increïble. En deixo testimoni amb unes fotos (que no li fan justícia).

Quan tornem descobrim que un simpàtic gatet del pàrquing se'ns ha afillat. Tothom es pensa que és nostre! El bategem amb el nom de Dolcet. Estem tot el dia fent-li moixaines i alimentant-lo. Aquí hi ha una foto del Dolcet, el gat del pàrquing de Montanejos. Segur que deu tenir bon record d'aquelles petites autocaravanistes catalanes!
A la nit, abans de sopar apareix una altra AC. Demà al matí ens llevarem d'horeta i ens dirigirem cap a l'Aragó, on volem visitar Dinópolis, un altre punt d'interès infantil...

24/08/13


Se'ns ha acabat la roba neta i necessitem urgentment una rentadora. Decidim anar a un lloc bonic que tingui càmping i que no estigui lluny de Terol. Ens decidim per l'impressionant vil·la d'Albarracín, on hi passarem el dia i la nit. Demà visitarem Dinópolis amb roba neta! El camping Ciudad de Albarracín és tranquilet i bonic.
Un cop dinats i la roba estesa, descansem, fem una estoneta de música i agafem les bicis per visitar el poble. El poble és costerut i, per tant deixem les bicis lligades al pàrquing municipal (on per cert, permeten pernocta d'AC).
El poble és efectivament tan bonic com ens havien dit i celebrem haver vingut. Aquí  en deixo unes fotos:


Carrer



Vista de muralla i castell


Carrer



Carrer

Vista del poble des del castell

Plaça de l'ajuntament



El poble és realment bonic. Abans d'emprendre la caminada fins a dalt del castell, entrem a una pastisseria que hi ha a la plaça de l'ajuntament i ens cruspim unes "almojábanas" .
També hi ha un bonic passeig circular que voreja el meandre del riu on aquest poble està "encastat". Com que ja es fa tard i el personal està cansat, anem a buscar les bicicletes i tornem cap al càmping, ja que demà matinarem per anar cap a Dinópolis.

25/08/13


Ens llevem d'horeta i ens dirigim a Terol, on visitarem Dinópolis. Albarracín és a uns 40 min de Terol. De camí passem per unes carreteres rectíssimes i poc transitades. Passem pel costat d'un d'aquells aeroports sense avions (bé, n'hi ha un de blanc de plàstic, per fer bonic). Sense comentaris.
A Dinópolis hi passem un munt d'hores i ens hi quedem a dinar. Ja a la tarda, ens fa mandra passar la nit al pàrquing de Dinópolis i decidim acostar-nos a la darrera etapa del viatge (Horta de Sant Joan). A l'oficina de turisme es diuen que a mig camí hi ha un poble força bonic que es diu Montalbán i cap allà anem. Novament transitem per bones carreteres, rectes i poc transitades. Resulta còmode (i gratis) circular per Aragó: grans autovies i nacionals rectes i en molt bon estat. Un luxe escàs (per no dir inexistent) a casa nostra!
Ja al vespre arribem a Montalban, on pernoctem al costat d'un parc infantil molt tranquil a l'entrada del
poble. Abans de sopar, aprofitem per visitar el poble, que té una impressionant església-fortalesa d'estil mudèjar (Santiago Apóstol el Mayor):

26/08/13



L'endemà matí ens disposem recórrer la penúltima etapa del nostre viatge: Horta de Sant Joan. Abans, però, aprofitant que passarem per Calanda, mirarem de comprar uns quants préssecs, ja que ens agradem molt!
Efectivament, un cop a Calanda, fem una petita parada per descansar una mica abans de dinar. Ens dirigim a la cooperativa i sortim d'allà amb 10 kg de préssecs i 3 garrafes d'oli. L'AC fa una bona olor! Aprofitem per posar gasoil a la mateixa cooperativa a un preu supercompetitiu.
Aviat arribem a Arnes i, per tant, tornem a Catalunya. Fem parada i fonda i aprofitem per dinar i visitar aquest bonic poble on de ben segur hi tornarem amb més temps. El poble és espectacular. Hi ha cases antiquíssimes!
carrer

l'ajuntament

carrer
Després de dinar, parem a la benzinera que hi ha entre Arnes i Horta de Sant Joan i buidem/omplim.
Un cop a Horta, ens dirigim a l'aparcament que hi ha al costat del camp de futbol. L'entrada és per un carrer petitó i amb forta pendent, però un cop a baix, es comprova que val la pena. Molt d'espai (estem sols), pla i amb vistes espectaculars. Un cop descansats, anem a fer una volta pel poble. Aquí deixo unes foticos...







27/08/13


L'endemà ens llevem i esmorzem amb unes molt bones vistes. La visita al museu Picasso és molt interessant, ja que veiem la vida i les obres de l'artista mentre va estar a Horta de Sant Joan. Val molt la pena! A més, hi ha uns capgrossos picassians que pots emprovar-te i tot!

Després de la visita al museu, decidim anar a refrescar-nos a la piscina municipal (que és quasi al davant). Un cop ben fresquets tornem a l'AC a dinar.

A la tarda, agafem les bicis i anem per una de les moltes vies verdes afer un tomb. Agafem la que puja (mai més ben dit) fins a Sant Salvador d'Horta. Hi arribem cap al tard i ens trobem el monestir tancat. Tot i això l'excursió ha valgut la pena.



28/08/13


Aquest matí recollim les coses i tornem cap a casa. La pluja, per primer cop en 10 dies fa aparició i ens acompanya fins a Gandesa. Han estat deu dies, 1120 km i un viatge inoblidable! Ara, però, ens queda el bon record del viatge... i una caixa de 10 Kg de préssecs! Properament informarem de què tal ens ha quedat la melmelada...

















1 comentari:

  1. Molt xul·lo,el viatge! :) La Carolina ja el coneixia, l'aparcament d'Horta amb les bones vistes ;)
    Doneu-li molts records de part nostra :)

    ResponElimina