Cap a Perpinyà falta gent!



28/02/20

Aquest cap de setmana, anirem a un acte del Consell per la República a Perpinyà. Per primer cop, viatjarem 7 persones a l'autocaravana.

Un cop creuem la frontera, al primer peatge que trobem, uns gendarmes ens fan aturar a un costat de l'autopista i ens preguntem on anem i quants passatgers som. Quan els diem que som set ens diuen que no pot ser, que som massa gent. Els gendarme sembla que no se'n refien quan els diem que la nostra autocaravana està homologada per dur 7 persones. Els dic que ho poden mirar a la fitxa tècnica. M'acaben demanant el permís de circulació (on no hi diu res de les places). Acaben pujant a l'autocaravana i quan veuen que tots els passatgers tenen el seu seient amb cinturons, es convencen i ens deixen seguir.

Arribem ja de nit a Perpinyà, a la zona d'aparcament (42.6839, 2.8965) que l'ajuntament ha destinat als sudcatalans. Hi ha moltíssimes autocaravanes. L'organització és espectacular: tothom que arriba té un número identificatiu i una zona assignada. Hi ha voluntaris que t'ajuden a aparcar. Un 10 en organització!

Un cop instal·lats, anem a sopar cap al centre de Perpinyà tot xino-xano. El centre és a una mitja horeta a peu d'on hem aparcat. Ens anirà bé estirar una mica les cames.


Trobem un lloc encara obert ben al centre, Atakan Kebap (Pl. Hyacinthe Rigaud, 10) Tenen taules a la plaça del davant. No fa gaire fred, o sigui que soparem fora.


Tornem cap a l'autocaravana a dormir.

29/02/20

Aquest matí, després d'esmorzar, ens fem un pícnic per dinar, ja que aquella hora serem a l'acte del Consell per la República. Abans de marxar cap al lloc on tindrà lloc l'acte, surto per la finestra de la claraboia i veig un mar d'autocaravanes:


El dia ha començat una mica núvol, però al final acaba sortint el sol. Anem a peu fins al Parc de les Exposicions de Perpinyà, lloc on s'hi faran els parlaments. De camí trobem molts manifestants que es dirigeixen al mateix indret que nosaltres. No hi ha pèrdua. 


Un cop allà veiem ja una gran gentada que espera que comenci l'acte:





L'ambient és espectacular!


Un cop acaba l'acte, anem a voltar pel centre de Perpinyà. Sembla que tothom ha tingut la mateixa idea, ja que hi ha sudcatalans arreu! En una plaça veiem una actuació dels castellers del Riberal (colla castellera de Bao, al Rosselló)



Finalment arribem al Castellet, on decidim posar fi al nostre tour turístic i ens dirigim cap a l'autoravana per tornar cap a casa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada