Estany d'Ivars

L'estany d'Ivars i Cervera

Aquest cap de setmana sortim dissabte. Sortir divendres és cansat i, a més tenim feina, deures... Com que segueix el mal temps a les comarques del nord, decidim posar rumb al sud. Seguirem amb el turisme prop de l'aigua. Avui dissabte visitarem l'estany d'Ivars! El segon estany més gran de Catalunya després del de Banyoles.

Aquest estany va ser dessecat fa una pila d'anys i tot just l'han recuperat al 2005. Aquí hi ha una mica d'informació.

L'A2, que ens durà cap a les comarques interiors del nostre país, resulta ser força ventosa i costeruda. Anem fent, mica en mica, sense presses. Aviat albirem Montserrat. La vista d'aquesta muntanya de tan aprop és espectacular!

Quan arribem a la nostra destinació ja és força tard i tenim una gana de llop. Aparquem a la zona de terra que hi ha al costat de la caseta d'info de l'estany i muntem la paradeta per dinar. Estem tan tranquils (només hi ha un altre cotxe i una camper) que treiem la taula i les cadires i el tendal (avui és el primer dia que el muntem!). Al costat de la caseta d'informació també hi ha un wc molt net que podem usar, però no abocar-hi el nostre wc, ja que és un wc sec (tipus biològic) i ens el carregariem. Cal dir que a l'altra banda de l'estany (la que queda dins del terme de Vila-sana) també hi ha un aparcament pràcticament idèntic al que som nosaltres (pla, tranquil i amb wc).

A les 4 de la tarda obren la informació i el lloguer de bicicletes. Ens hem endut 3
bicicletes i som 4 o sigui que en llogarem una. El preu és molt competitiu (2€) fins que tanquin. Quan han sabut que en hi quedarem a dormir, ens l'ha deixat fins demà diumenge migdia pel mateix preu!

Fem la volta al voltant de l'estany. Fa un dia magnífic. El recorregut és pràcticament pla i poc concorregut. Hi ha també unes barques de lloguer que avui no lloguen perquè fa una mica de vent i no volen haver de resatar ningú al mig de l'estany!

Veiem tot tipus d'ocells des de les nombroses torres de guaita i refugis. Tot està perfectament indicat amb plafons.És molt recomanable portar prismàtics, tot i que també els lloguen.

Ens aconsellen que després de sopar hi tornem per veure la posta de sol i el ocells que s'apleguen en grans quantitats sobre un dels arbres que hi ha dins l'estany. La recomanació és del tot encertada. La posta de sol és preciosa, veiem com canvia la llum sobre l'aigua, el color del cel, els ocells que es preparen per passar la nit...

Tornem cansats, després de les emocions del dia i ens disposem a passar la nit.
Encadenem les bicis (inclosa la de lloguer). A l'àrea d'aparcament només som dos vehicles. La nit es presenta molt molt tranquil·la. No se sent res, a banda d'algun ocell.


Al matí següent esmorzem bé i ens disposem a fer una altra volta per l'estany i tornar la bici de lloguer. Quan tornem de la volta, marxarem a dinar a Cervera, que ens ve de
camí i serà interessant de visitar. Esmorzem amb la tauleta sota d'un arbre. Avui també fa un dia calorós. Sembla que l'estiu ja ha arribat, finalment. Agafem la bici i l'anem a tornar, tot fent una volteta per l'estany i una visita a la bassa de les granotes (no en veiem cap, curiosament).
Tornem cap a l'AC, recollim i marxem a Cervera dinar.

Un cop arribem a Cervera, aparquem al darrera del CAT (Centre d'Acollida Turística) i davant de la caserna dels Mossos, i ens preparem un bon dinar. Despŕes llegim el diari mentre fem el cafè. Les nenes es retiren a la "sala d'estar" independent a llegir.

Anem cap al centre de Cervera. Tot està molt tranquil, a
aquesta hora. És fàcil d'imaginar la calor que deu fer aquí a l'estiu. Ja fa temps que vam venir per aquí per última vegada però no ha canviat gens. Voltem una mica pels seus carrerons i mirem les catifes de Corpus que hi ha al carrer Major.
Al final de la Rambla hi ha un mirador amb unes bones vistes dels voltants de Cervera. A l'estiu deu ser ben diferent: groc dels cereals i marró de la terra. Arà,però és encara força verd.

Com que ja es fa tard decidim marxar cap a casa.

Aquest cap de setmana ha estat molt divertit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada