Cornudella de Montsant i Pantà de Siurana

Cornudella de Montsant i Pantà de Siurana

Aquest cap de setmana havíem d'anar a la fageda, però les previsions de mal temps i pluja ens han fet buscar refugi cap al sud. Anirem cap al Montsant! Allà ens espera sol i bon temps!
Després d'anar a buscar l'AC al seu pàrquing, ens dirigim a Vilafranca del Penedès, on embarcarem els nebodets. Ja fa dies que ens vam proposar evitar les autopistes, els soferts autocaravanistes som atracats a mà armada amb els preus abusius dels peatges. Doncs dit i fet, anirem a Vilafranca per carretera! Poc a poquet, disfrutant del paisatge i veient "l'altra Catalunya", pobles on mai no havíem passat, avesats a l'autopista, on tot és molt uniforme i monòton. Pallejà, Cervelló, Vallirana, les muntanyes de l'Ordal, i ... algú sabia que hi ha un lloc anomenat Les Casetes d'en Muntaner? L'altra Catalunya pot ser sorprenent!
Finalment arribem a Vilafranca, on hem quedat en una benzinera propera a la N-340, per no perdre temps amb l'embarc de la cosinada...Des de la nit d'estrena a la platja de Vilanova que estaven pendents de fer una sortida "de veritat" amb l'AC i aquesta nit estan molt contents amb la idea de passar dues nits fora de casa!
Els 4 nens estant tot el camí molt contents, tot i que cansats perquè avui era dia de cole.
Abans d'enfilar el petit port que hem de superar per arribar a Cornudella, s'encén el llum de reserva del gasoil! Són les 11 de la nit i tot està tancat! Veiem a l'entrada del poble una benzinera (ja tancada). Bé, demà serà un altre dia. Ara toca fer els llits i descansar. Pernoctem a l'aparcament de la cooperativa del vi de Cornudella, on ja hi ha una altra AC i una càmper força curiosa. Fa una mica de vent però la nit és tranquil·la i estem tots cansats. Demà serà un altre dia!

L'endemà ens llevem i abans d'esmorzar vaig a comprar quatre coses al petit súper que hi ha al costat de l'aparcament. Després d'esmorzar anirem a visitar el poble. Fa molt bon dia i després de voltar pel poble, que està ple de testos amb flors i raconets molt bonics, anem cap als afores a caminar una mica. Les vistes són magnífiques! Arribem a un riuet i els nens s'instal·len a jugar (fan una passera amb pedres i barana per passar).

Després de la volteta, passem per la benzinera per veure si podem posar gasoil i... no tenen cap mena de combustible!!! Imatges de la crisi, l'amo no té diners per pagar el camió cisterna de combustible i els de Repsol no en serveixen! Aquest és un problema ben conegut a la comarca "la benzinera de Cornudella no té
benzina". O sigui que millor ser previsor i posar-ne abans. Bé doncs, decideixo anar-ne a posar a 20 Km, amb el llumet de reserva engegat des d'anit (glups!). Veurem si pujo el port o no! Els nens es queden a Cornudella jugant en un parc, amb quatre coses per picar en cas que un servidor es quedi "tirat" a mig camí de Cornudella i Alforja. Allà hi ha la benzinera més propera que té benzina, ja que a Prades tampoc no n'hi ha, sembla ser que el gerent de la benzinera és la mateixa persona.

Finalment omplo el dipòsit de gasoil i el d'aigua potable i torno cap a Cornudella, molt alleugerit, com podeu entendre. Quan arribo em "fan l'onada" i tot! Heroi per un dia. Dinem a l'aparcament del celler, comprem una mica de vi i oli i marxem cap al pantà.

Fa un sol radiant i ens instal·lem en un pàrquing a tocar de l'aigua. Fantàstic. Ja hi ha una macroautocaravana anglesa de tres eixos que està preparant una barbacoa per sopar (són les cinc de la tarda). Els nens
baixen entusiasmats a jugar a la vora de l'aigua i a alimentar un ànec que passa per allà. Un cop tot en ordre i la nevera en marxa, anem a fer una caminadeta al voltant del pantà. Tota la volta són 10 Km però en fem només un trosset ja que els nens s'asseuen al cap d'una estona a dibuixar les vistes. Seiem a mirar la posta de sol i les vistes impressionants del poble de Siurana, enfilat dalt d'una muntanya que s'alça sobre el pantà.

Quan tornem preparem un pa amb tomàquet boníssim mentre els nens enceten una timba de Monopoly (versió en anglès, of course).
Hauria estat bé sopar fora però fa una mica de fresca i decidim que sopem dins l'AC i ja esmorzarem fora demà.
A la nit, silenci absolut. Dormim profundament.


L'endemà fa un dia radiant i esmorzem a la vora del pantà. La gent que comença a venir per passar el dia ens veuen i deuen pensar "mira aquests, que bé que s'ho munten! oh, i han dormit en aquest paratge idíl·lic" hehehe autocaravanisme en estat pur...

Després d'esmorzar seguim jugant i cap al migdia comencem a tornar. A mig camí fem una paradeta per dinar a Roda de Barà a la vora de la N-340, de camí cap al "checkpoint Charlie" de Vilafranca del Penedès on desembarcarem la meitat del passatge infantil.

Efectivament, el món de l'autocaravana enganxa. On serà la propera sortida?





1 comentari:

  1. M'apunto la zona per una propera visita. Amb el dipòsit ple, però! :-p

    ResponElimina