Palamós

Cap de Setmana Llarg a Palamós

30/04/16

Aprofitant que tenim pont a la nostra ciutat (divendres 30 de març és festiu a les escoles), anirem cap a la Costa Brava. La nostra idea és fer un tros del camí de ronda de Palamós a Llafranc.
Arribem a l'àrea d'Ac de Palamós cap al migdia. Ens instal·lem i dinem.

àrea AC de Palamós

Després de dinar anem a estirar les cames tot anant pel camí de ronda des de la Cala Fosca (prop de l'àrea) en direcció sud cap al centre del poble.

Cala Fosca

Camí de ronda Cala Fosca - Palamós

Un cop al poble, anem a passejar pels carrers i ens cruspim un gelat. Abans que es faci fosc, anem al súper a comprar quatre coses pel sopar i tornem a l'auto.


01/05/16

Aquest matí el temps és força núvol. Després d'esmorzar i de fer una mica de feina, ens fem uns entrepans i ens dirigim a la Cala Fosca on començarem la nostra excursió. El recorregut ens porta d'una cala a una altra. És molt bonic. Llàstima que avui sigui tan núvol!
Cala S'Alguer


Casetes dels pescadors de Cala S'alguer

Platja del Castell (amb dunes protegides)
Després de travessar la Platja del Castell, ens enfilem muntanya amunt, passant aprop del poblat ibèric de la Punta del Castell.
Veiem la Sa Foradada des de dalt:

Sa Foradada
El camí segueix pujant i, malauradament, en algun punt hem perdut el camí marcat. Haurem de seguir muntanya amunt i intentarem trobar el GR-92.
Des de dalt, veiem la Cala de Senià:

Cala de Senià
Un cop dalt la muntanyeta, aprofitem per seure a descansar i dinar. Seguim pujant...
Acabem trobant el GR-95. Al final, decidim desistir de la nostra idea d'arribar a Llafranc. En lloc d'això, ens arribarem als Jardins de Cap-Roig i tornarem cap a Palamós. La llàstima és que el GR, en aquest punt passa una mica apartat del mar...


Arribem als jardins de Cap-Roig que visitem (amb paraigües).



Acabada la visita, prenem unes begudes calentes a les màquines que hi ha a l'entrada i emprenem la tornada per l'interior (seguint el GR-92, molt ben senyalitzat). El recorregut, per dins de boscos de pins, és molt bonic!


Un cop a la platja del castell, tornem a agafar el camí de ronda, que ens dura, de nou, al nostre punt de partida, a la Cala Fosca.
Ja s'ha fet tard i ens ve de gust que ens facin el sopar ;-) Sopem peix a la brasa en un restaurant dels diversos que hi ha a la Cala Fosca.
Ben tips, tornem cap a l'auto a descansar. Tenim pendent acabar (sense perdre'ns) el recorregut Palamós-Llafranc!
A la nit, mentre dormim, fa una ventada espectacular. Cap a les quatre de la matinada, surto a plegar la taula de càmping i la deixo sota l'auto.

02/05/16

Aquest matí volíem anar amb les bicis fins a Palafrugell (hi ha carril bici sobre vorera fins allà), però veient que la ventada no ha fet marxar els núvols, decidim fer alguna cosa alternativa. De fet, encara fa molt de vent, que faria molt incòmoda l'excursió.

El gat es queda descansant...

Tornem al camí de ronda i l'agafem en direcció sud, fins a Palamós.

Vistes de Palamós des de St. Antoni de Calonge
Un cop allà seguim pel passeig marítim en direcció a Sant Antoni de Calonge, on dinem una paella marinera.



De tornada a Palamós, decidim visitar el Museu de la Pesca, abans de tornar a l'auto:


Ha estat un cap de setmana on el temps no ens ha acompanyat. Aquesta sortida l'acabarem repetint: ens ha quedat una part del camí de ronda per fer, així com l'excursió en bici fins a Palafrugell.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada