Dénia

Sortida post-Nadal a Dénia

01/01/15

Aquest any autocaravanístic el comencem ben aviat: el primer dia de l'any!
Després del dinar de Cap d'Any a casa dels pares, anem cap a casa a buscar 4 coses que ens falten i cap al pàrquing a buscar l'auto. La nostra idea és fer nit a mig camí: Benicarló.
Mirant per acpasion.net veiem que un company del fòrum recomana pernoctar en un carrer de la ciutat. Posem l'adreça al GPS i cap allà anem.
Abans d'arribar-hi ens agafa gana i prometem al personal sopar en un McDonald's (esport de risc, després de les fartaneres nadalenques!). Però una promesa és una promesa. Sembla ser que no en trobem cap o potser ja els han tancat, ja que és força tard. Quan de sobte, en veiem un als afores de Vinaròs!

 Agafem uns menús per emportar i ens els mengem a l'auto. Un cop ben tips, fem els pocs km que ens queden fins a Benicarló. Tal com deien a acpasion, hi ha molt de lloc per aparcar (40.408758,0.424478).

02/01/15

Passem una nit tranquil·la, tot i que de tant en tant passen cotxes. Suposo que els carrers del voltant que desemboquen a l'avinguda on som deuen ser més tranquils encara.
 
  Al matí següent fa un sol radiant i, un cop esmorzats, no resistim la temptació d'anar a fer un volt per la platja (a menys de 100 metres d'on som). I qui diu un volt per la platja, diu anar fins a Penyíscola. Un servidor té la "brillant" idea d'anar-hi a peu, ja que em fa una mica de mandra treure la funda, deslligar i baixar les bicis...
La passejadeta acaba sent més llarga del que semblava. Mira que semblava que Penyíscola era aprop!! Doncs sembla ser que hi ha 7 km, segons ens diuen a l'oficina de turisme de Penyíscola!!! 


Un cop a Penyíscola, ens dirigim a la part històrica, que va pujant cap al castell del Papa Luna. Els carreronets són molt bonics. Tot està força tancat, ja que la temporada turística ja s'ha acabat fa dies.


Un cop al castell entrem per visitar-lo mentre la panxa ens diu que hauríem de dinar ben aviat, ja que és força tard i no portem res per menjar.

Vistes de Penyíscola des del castell del Papa Luna

Per sort, ja de baixada, trobem un restaurantet a tocar del port pesquer on dinem de categoria. Des d'aquest modest blog em permeto de recomanar-lo.

Gatet esperant alguna cosa dels nostres plats

Boníssim el peixet fregit i altres delícies marineres. Tot molt fresc. De fet veiem, de la taula estant, com van arribant les barques carregades de peix.


Amb la panxa plena, emprenem la tornada amb un bus que connecta Penyíscola-Benicarló-Vinaròs. Un cop a Benicarló, entrem al Mercadona (molt propet de l'AC) i comprem queviures per aquests dies i ens dirigim cap a Dénia. Ja s'ha fet fosc i tocarà conduir de nit... Havíem pensat de fer nit a Dénia en una àrea d'AC, però no em vaig informar bé i resulta que ara la tenen tancada per reformes, grrr!
Ben entrada la nit arribem a Dénia. Voltem una mica amb l'auto pel passeig, buscant un lloc per dormir. Al final trobem un carrer perpendicular al passeig marítim que ens va de meravella (38.838415, 0.114054). Demà mirarem de buscar un càmping que ens serveixi de "camp base" per visitar els voltants. Bona nit!

03/01/15

Després d'esmorzar, ens dirigim a l'oficina de turisme, on demanem informació sobre el Montgó i el castell. També demanen on hi ha alguna llibreria, ja que necessitem llibres de lectura.
sortim de la tourist info i ens dirigim al castell. Abans, però, entrem en una llibreria. Demanem llibre en valencià i ens diu que tenen poca cosa perquè "hay poca demanda". Sortosament acabem trobant alguna cosa que ens fa el pes i prosseguim la nostra ascenció pels carrers fins arribar al castell.

Entrada al castell de Dénia
Fa un dia increïble. Sembla que siguem al mes de maig! Les vistes des de dalt del castell són espectaculars:

Les vistes

Després de voltar pel castell i delectar-nos amb les vistes, decidim anar a dinar. Com que tenim molta gana i tenim l'AC un xic lluny (i ens fa mandra fer-lo!) busquem un lloc per dinar que estigui apropet.
Voltant pels carrerons veiem un bonic restaurant amb total la carta en valencià. Té molt bona pinta i decidim quedar-nos-hi a dinar.

Els Tomassets
La carta en valencia. Una raresa, lamentablement.
Fem un menú que de primer inclou una "picaeta" (plats de picar per compartir). Després ,i quan ja estàvem tips!, vam atacar un "arròs melós amb sípia i escamarlans". Quan acabem el dinar estem a punt de rebentar i, tot xino-xano anem tornant a l'AC. Entrem en un super a proveir-nos i anem cap al càmping que ens han recomanat a l'oficina de turisme. De fet és l'únic obert que hi ha per la zona on volem anar.
El Camping Los Pinos és un lloc molt tranquil, ple de jubilats estrangers i just davant del mar. Estarem d'allò més bé. A quatre passes tenim el mar!

Camí cap al mar des del càmping
Acabem de passar la tarda pel càmping i fem un voltet a ran de mar. Hi ha un camí asfaltat que voreja la badia. Molt tranquil, ja que estem fora de la ciutat de Dénia, al barri de "Les Rotes". Aquí no hi ha cap hotel que tapi la vista.

04/01/15

Avui agafem les bicis i ens dirigirem a la Torre del Gerro, que és una torre de guaita que hi ha no gaire lluny. Quan estem al peu de la muntanyeta on hi ha la torre, deixem les bicis lligades i hi pugem a peu. És un recorregut fàcil. Des de dalt veiem aquestes vistes:

Torre del gerro, Dénia
Mentre baixem, intentem trobar una cova que veiem indicada en un cartell però al final ho deixem córrer. Ja estem cansats i volem dinar els entrepans que ens hem preparat a la AC.
Dinem en un banc de fusta i tornem amb les bicis al càmping.
Al vespre, després de sopar, fem una emocionant partida de Catan. Demà tocarà matinar, ja que tornem a casa, amb la intenció d'arribar a temps per la cavalcada de reis!


04/01/15

Ens llevem a les 8, esmorzem i a un quart de nou emprenem els 520 km que tenim per davant.
Dinem a mig camí, en un bar de carretera a Vinaròs i seguim pujant direcció nord sense parar.
Un cop al pàrquing de l'auto recollim tot ràpidament i aconseguim arribar a la cavalcada de Reis. Aquí en teniu la prova:

L'estel dels Reis!









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada