Estiu 2014 3/3

Estiu 2014 TERCERA PART

Clica aquí per anar a la segona part


03/08/14

Harwich (terminal ferries) - Hoek van Holland - Delft, 34 Km

Cap a les vuit del matí ens posem a la cua dels vehicles que es disposen a embarcar. Veiem una bona colla d'holandesos que tornen al seu país... en bicicleta! Aquest serà el primer contacte amb les bicis holandeses! Fa efecte, veure l'estol de bicis entrant per la rampa del ferri.
Després del control de bitllets i passaports, ens disposem a embarcar:




Vistes de Harwich des del ferri
La travessa fins a Hoek van Holland és plàcida. Fa molt de sol, com de costum (ehem, ehem). Al cap d'unes quatre horetes, arribem a Holanda. Ens dirigirem a un càmping de Delft, on hi arribem després d'un bon embús degut a unes obres. Sort que no estem gaire lluny!
Un cop al càmping, resulta que està ple, però ens deixen passar la nit en una plaça que haurem de deixar lliure de bon matí. Aprofitem, per fer-nos un banyet a la petita piscina del càmping.

04/08/14

Delft (visita ciutat amb bici) - Leiden, 31 km
Un cop sortim del càmping, aparquem al parc que hi ha just al costat. Aquest lloc és molt interessant, ja que s'hi permet aparcar, gratuïtament, per visitar Delft. L'única pega és que no s'hi pot pernoctar (si s'hi pogués pernoctar, el càmping del costat es buidaria, ja que el parc és més bonic i ampli que no pas les places del càmping!). No cal dir que està connectat fins al centre de Delft pel corresponent carril bici. Aquestes són les coordenades del pàrquing: 52.016986, 4.377760




Un cop aparcades les bicis, anem cap al centre de la ciutat. De seguida veiem una formatgeria (amb degustació) i cap allà anem. Ja anem tenint gana!
Després de picar una mica de formatge, anem cap a la catedral, on també s'hi pot visitar el seu campanar altíssim:


Vistes des de dalt del campanar
Dinem uns entrepans a la mateixa plaça de la catedral i després visitem un taller de ceràmica pintada de blau típica de Delft. Acabem de visitar la ciutat i marxem cap a l'AC. Aquesta nit dormirem a Leiden.
A Leiden ens disposem a estrenar el wild camping a Holanda. Aparquem en una zona residencial, als afores, en un petit carrer sense sortida (52.148209, 4.516147)


05/08/14

Leiden (visita a la ciutat - Parc natural Kennemer Duinen, 36 km)
Després d'esmorzar, busquem un carril bici que ens dugui al centre de la ciutat. Veiem unes senyores grans apropar-se i les aturem per preguntar-los el camí fins al centre. Ens proposen que les seguim i això fem:


En un tres i no res arribem al centre! Deixem les bicicletes lligades i seguim a peu, ja que el centre té una mida força reduïda:

Hooglandse Kerk

Centre de Leiden

Entrada al castell (De Burcht)

Vistes des del castell



Després anem cap a un molí que hi ha al mig de la ciutat i que pot visitar-se:

Molí De Valk

Interior del molí
Resulta molt interessant veure com vivia un moliner amb la seva família. Dalt de tot del molí, es pot veure la maquinària i diversos gràfics, maquetes, etc. que ens mostren el funcionament del molí.

Acabada la visita, demanem a la gent del museu si podem quedar-nos fer un pícnic i, molt amablement, ens deixen la taula que fan servir ells per dinar, Dinem a l'ombra del molí.

Seguim visitant aquesta bonica ciutat. Ja a la tarda, recuperem les bicis i tornem a l'autocaravana. Recollim tot i, quan estem a punt de marxa, descobrim que l'auto no engega!!! Ha reaparegut l'avaria misteriosa, grrrr!!!
Truquem a l'assegurança i ens envien una grua amb un booster. Engeguem i marxem cap al parc natural de Kennemer Duinen.
Hi arribem cap al tard, no sense haver intentat entrar a diversos càmpings. Estan tots plens! Aquests dies, els holandesos estan tots aquí, pel que sembla.
Finalment trobem un pàrquing (52.398835, 4.569278) on s'hi pot pernoctar i ja hi ha un parell de furgos camper.

06/08/14

(Parc Natural Kennemer Duinen - Alkmaar, 36 km)
Aquest matí farem una ruta pel parc natural i, si el temps acompanya, ens banyarem al llac que hi ha entre les dunes.
Ens fem una mica de dinar per emportar i comprovem que l'AC arrenca (la deixem una estoneta al ralentí, com van recomanar-nos).
Quan sortim de l'AC està ennuvolat i cauen quatre gotes.
Arribem al centre de visitants i agafem uns mapes dels camins del parc. anem a banyar-nos al llac i aprofitem per dinar-hi.

Llac Vogelmeer

Cartell


Camí ciclable entre dunes

Caseta d'observació d'aus
Quan ja quasi hem arribat al mar, es posa a ploure més intensament i ens refugiem en un bar amb vistes al mar a berenar.
Pàrquing de bicis de la platja de Parnassia

Un cop refets dels 10 km (molts d'ells sota la pluja), tornem cap a la nostra caseta sobre rodes a descansar, sopar i dormir.

07/08/14

Aquest matí, ens dirigirem cap a Alkmaar, però abans anem entrem un moment al càmping De Laken a fer servir les seves rentadores-assecadores i comprar al super.
De tornada i amb tota la roba neta per seguir el nostre viatge, engeguem l'auto (que engega sense problemes) i anem en direcció nord fins a Alkmaar (36Km). Aparquem en un barri no gaire lluny del centre (uns 10 min. amb bici): 52.634516, 4.730658
Un cop aparcats, ens disposem a fer el dinar i dedicar la tarda a visitar la ciutat. El dia de demà ens el reservem per la subhasta dels formatges (que sempre fan els divendres).
Agafem les bicis i les lliguem davant l'ajuntament, ben aprop del centre. La ciutat val molt la pena:


A la plaça que es veu a la foto de sota, demà hi faran la subhasta dels formatges:


Quan ja tornem cap a l'auto, veiem aquest pàrquing subterrani de bicicletes!!!! Demà, quan anem a la subhasta, les deixarem aquí:






08/08/14


Avui és el gran dia de la subhasta a Alkmaar. Abans d'arribar, però deixem les bicis al pàrquing subterrani (vigilat i gratuït) que vam descobrir ahir:


 
Quan arribem a la plaça Waagplein (plaça de la bàscula) ja hi ha una gentada. Sort que els nens poden passar per sobre les tanques i seure a primera fila!

Uns “kaasdragers” o portadors de formatges


Podem tastar el gouda i tot!

Bàscula del s. XIV !!!

Els formatges són descarregats, tastats, peritats, transportats fins a la bàscula (on els
waagmeesters controlen les pesades) i tornats a carregar. Acabada la subhasta, comprem diversos formatges a les paradetes que hi ha pel carrer i visitem el Kaasmuseum (museu del formatge). Allà aprofitem per fer-nos la museumkaart o tarja dels museus. aquest museu és curiós i molt recomanable pels nens. Després de dinar, visitem el museu de la cervesa, Biermuseum, que resulta decebedor (antiquat i polsegós)
Abans de marxar de la zona més cèntrica, anem a berenar per reposar forces i visitem encara un altre museu, l'Stedelijkmuseum. És un museu d'història de la ciutat que té també unes boniques col·leccions de pintura i una exposició de joguines antigues que no ens deixarem perdre!


Abans de tornar a l'AC entrem en un super a comprar queviures i, amb els manillars plens de bosses, tornem a "casa".

Quan tornem a l'Ac ens espera una altra sorpresa: no arrenca. Un jove atura el cotxe i ens vol ajudar. Ens acompanya amb el seu cotxe a buscar una bateria nova. Sembla que la nostra no emmagatzema l'electricitat.
Malauradament els tallers ja estan tancats i hem de tornar amb les mans buides.
Intentem arrencar amb les pinces, però el seu cotxe és massa petitó i no podem.
Al cap d'una estona un altre veí del carrer apareix amb un cotxe força gran i potent i ens ajuda a arrencar amb les pinces. Quan li diem que la nostra intenció era anar més al nord, a Den Helder (37 Km), ens diu que el seu germà hi té un taller mecànic allà!!!! Demà és dissabte però parla amb ell i quedem que demà ens posarà una bateria nova.
Ens dóna l'adreça (gps) i hi arribem sense problemes. Aparquem al costat de la porta del taller i tanquem el contacte. Fem la prova d'engegar i ja no engega. Sort que demà al matí ja ens ho arreglaran! Sopem i bona nit!

09/08/14

Avui al matí, ens canvien la bateria i arranquem sense problemes. Ens dirigim al museu de la marina d'aquesta ciutat (que no sembla massa gran). De fet, a banda del museu, també és la base de la marina holandesa.
El museu és força curiós. Però el millor és el submarí que pot visitar-se per dins.
Després de la visita, ens quedem a dinar al bar del museu, que és dins d'un vaixell de fusta antic que tenen amarrat al moll.
Un cop dinats, tornem a l'auto i marxem en direcció a Amsterdam (86 km).
A mig camí, parem en una àrea de l'autopista per buidar les aigües negres/grises i reposar una mica. Quan ens disposem a prosseguir el nostre camí... l'auto no engega!!!!!
Tenim la grandíssima sort que hi ha uns simpàtics camioners ucraïnesos que ens ajuden. Engeguem l'auto estirats per un tràiler!
Un cop engegat el motor, agraïm l'ajuda dels camioners amb una ampolla de cava català. Estan molt contents!
Girem cua i tornem al taller a dir-los que el canvi de bateria no ha funcionat. Quan hi arribem, ja és tard i està tancat. A més, avui és dissabte. Trobem finalment el mecànic que ens ha canviat la bateria (viu al costat del taller) i ens diu que, a banda de la bateria, també podria ser que for el motor d'arranc i/o l'alternador. L'única pega és que fins dilluns no ho podrà canviar, ja que marxa de cap de setmana a un casament.
La perspectiva de quedar-nos tot un cap de setmana, aparcats en un cul de món davant d'un taller mecànic als afores de Den Helder no ens fa el pes. O sigui que li diem que ens arrossegui amb la seva pickup i (vigilant que no se'ns cali el motor) ens dirigim cap a Amsterdam.
Arribem ja de nit. L'àrea d'autocaravanes està plena i aparquem en un carrer del voltant. Segur que dilluns hi haurà lloc, ens han dit. Un cop trobat un bon lloc (52.396614, 4.904760), tanquem el contacte sabent que ja no l'engegarem més.
Bona nit!

10/08/14

Avui el dia es lleva una mica núvol, però agafem les bicis i anem a voltar per la ciutat. Fa uns anys, vam visitar el Troppenmuseum (museu dels Tròpics) i ens va agradar molt. Avui el volem acabar de visitar, ja que la darrera vegada ens van quedar coses per veure. És un museu molt recomanable, sobre els tròpics: costums, història, roba, música, colonialisme, etc. Tot presentat d'una manera molt atractiva i amb diverses activitats dirigides als nens.

11/08/14

Dilluns, dia de buscar un taller on ens diguin què passa amb l'auto. Volto una estona amb la bici pels voltants i acabo trobant un taller on són molt amables. De seguida vénen amb un jeep a remolcar l'auto i la fan engegar.


Un cop al taller, fan una sèrie de proves: desmunten i proven el motor d'arranc (funciona), desmunten i s'enduen l'alternador a un altre mecànic amic seu expert en alternadors. Ens diuen que hi tornem en una hora que ja sabran alguna cosa.
Aprofitem per anar a comprar a un super que hi ha no gaire lluny d'aquí.
Quan tornem amb la compra, ens diuen que l'alternador està bé. Llavors arriba un amic del mecànic (que és mecànic-elèctric) i comproven que en algun punt hi ha pèrdua d'amperatge. Revisen exhaustivament totes les connexions (incloent la bateria de l'habitatge) i acaben trobant una "T" entre uns cables on, degut a l'òxid, es perden ampers que fan que no es carregui la bateria. Ho llimen i ara sí que funciona tot!!! Sembla mentida que una petita cosa ens hagi portat tants maldecaps!
La sorpresa arriba a l'hora de pagar: no ens vol cobrar res de res perquè no ens ha canviat res. No ens sembla bé, perquè s'hi ha estat ben bé 3 o 4 hores del seu temps. Res a fer. No vol cobrar. Ens demana, això sí, que abans de marxar d'Amsterdam li diguem si ens ha engegat l'auto. Naturalment que ho farem. I també li regalarem alguna coseta per la seva amabilitat.
Ara sí que trobem lloc a l'àrea d'autocaravanes. Omplim d'aigua, buidem... i anem amb les bicis al transbordador que ens travessarà el canal i ens deixarà al centre d'Amsterdam.
Fa un dia una mica plujós, però ens el passem voltant per la ciutat. Cap a la tarda, visitem l' Anne Frank Huis. La casa museu és absolutament corprenedora. Quan sortim, passem per la botiga i comprem un exemplar (en català!!) del llibre.

12/08/14

Abans de començar les nostres visites d'avui, comprovem, amb alleujament, que l'auto segueix engegant. Avui anirem a peu.
Visitem el Rijkmuseum durant unes hores (no cal dir que hem sel·leccionat unes quantes sales i prou). Quan sortim, fem un pícnic als jardins del museu on, aquests dies, hi ha una interessants exposició d'escultures mòbils d'Alexander Calder.
Seguim xino xano, no sense abans haver-nos enfilat (i fotografiat) a les lletres gegants que hi ha davant del museu:


Seguim voltant i anem a fer pànxing al Vondelpark, el parc més famós de la ciutat. Allà, uns ens estirem a la gespa i les altres fan cacera de xapes de cervesa per la col·lecció:
Abans de tornar cap a caseta, sopem en un excel·lent restaurant asiàtic: el Tasty Asia.


13/08/14


Amsterdam - Appeldoorn (99 Km)
Avui marxem d'Amsterdam en direcció al sud, cap a Apeldoorn, on demà visitarem el parc dels micos d'Apenheul. Abans que res, però, passem per taller on van aconseguir que l'auto engegués aquest matí sense cap problema. Quan ens veuen arribar estan molt contents per haver esbrinat el problema elèctric. Encara estan més contents quan veuen les capses de bombons i l'ampolla de cava català!
Anem tirant cap a Apeldoorn. Fa molt bon dia. Ni rastre de pluja i un sol radiant. Ens ve molt de gust banyar-nos en una piscina i, per això, aparquem al pàrquing (52.184777, 5.967734) de la zona poliesportiva del poble. Anirem a dinar, banyar-nos i passar el dia a la piscina: l'Aquacentrum Malkander. Aprofitarem per fer-nos una superdutxa amb tanta aigua com vulguem!

14/08/14

Apeldoorn - Breda (154 km)
Avui visitarem el parc del micos de Apenheul, al poble d'Apeldoorn. És com una mena de zoo, però molt més modern. No hi ha cap gàbia. Bona part dels micos campen lliurement pel parc. Els altres són en unes illes que intenten reproduir els seus hàbitats naturals.
A l'entrada, t'aconsellen de posar les motxilles i coses valuoses (càmeres o menjar) dins d'unes bosses "anti robatori de micos". Es veu que els micos han desenvolupat una gran habilitat per obrir les bosses de la gent per endur-se'n el contingut.



Abans de marxar, passem per la botiga i comprem un parell de micos que ens acompanyaran la resta del viatge:



Acabada la visita, ens posem en marxa, direcció sud, cap a Breda. Arribem cap a mitja tarda i, després de voltar una mica, decidim fer nit davant d'un super Jumbo. Demà al matí anirem a comprar pastes amb tota comoditat!


Abans de sopar, agafem les bicis i anem a voltar una mica pel centre de la ciutat, que visitarem demà durant tot el dia.

15/08/14

Després d'esmorzar agafem les bicis i anem cap al centre de Breda. No és una ciutat gaire gran. Creiem que amb un dia podrem visitar-la bé. Heu ací algunes fotos:
Grote Kerk
És una ciutat molt bonica i monumental. Realment, val molt la pena voltar pels carrers, tot badant.
Després de voltar ens agafa gana i aprofitem per dinar uns entrepans. A la tarda, visitem el MOTI (museu d'art contemporani)

Fa una tarda una mica plujosa. Tot i això seguim voltant i veiem un curiós museu: el Miniaturen en poppenhuismuseum. Un museu molt petit de miniatures, que no havíem vist a la guia (de fet no hi és). El seu propietari ens rep molt amablement i ens convida a un te. És dins d'una casa particular. Abans de marxar comprem un parell de miniaturetes.

15/08/14

Breda - Bruges (158 km)
Abans de marxar de Breda anem a la plaça del mercat (on avui hi ha mercat) i comprem una mica de roba que ens fa falta. També aprofitem per menjar coses bones per dinar, i ens les mengem pel carrer. Al cap d'una estona cau un xàfec espectacular i ens refugiem en un bar a prendre alguna cosa calenta.
Quan para de ploure, agafem les bicis i tornem a l'auto.

Plaça del mercat

Aquesta tarda abandonarem aquest bonic país. Anirem, sud avall, cap a Bèlgica.
La nostra següent fita: Flandes. Aquesta nit farem nit a l'àrea d'autocaravanes de Bruges (51.195556, 3.225556)
Arribem ja de nit. L'entrada a l'àrea és per dins d'un gran descampat (també de pagament) on, de dia, hi aparquen autocars. Com que l'àrea està plena, decidim quedar-nos al descampat, on ja hi ha moltes autos. Naturalment es poden fer servir els serveis de buidat de l'àrea. El pàrquing de terra també disposa d'aixeta per omplir aigua i reixeta a terra per buidar.
Bona nit!


16/08/14

Fa dies vam decidir que abans d'arribar a casa, passaríem per París, on hem quedat amb uns amics que passaran uns dies en un camping del Bois de Boulogne. Com que demà és el dia que hem d'arribar a París, tenim tot el dia per visitar Bruges. Se'ns gira feina!
Com d'habitud, agafem les bicis per anar fins al centre. La plaça del Markt és espectacular!





Un cop visitat el centre, seguim amb el nostre programa de visitar el màxim de coses en un dia: ara farem un passeig en barca pels canals. Super-recomanable!!





Un cop acabat el tour turistic pels canals, tenim molta gana i, naturalment, busquem un lloc on cruspir-nos els clàssics moules et frites (mosselen-friet). La racció és espectacular!!! La tirem avall amb una bona cervesa d'abadia.



Per fer baixar aquest dinar copiós, anem tot caminant, cap al museu de la patata fregida , el Friet Museum. Amb la visita s'inclou una degustació, però tenim la panxa massa plena!



Tornem al lloc on tenim les bicis. Ara farem un recorregut pel carril bici que rodeja la ciutat. El recorregut és molt recomanable. Passem pel costat de diversos molins:


Tot voltant, veiem un carrer molt tranquil i ample, al costat d'un estany amb cignes, on hi ha un parell d'autocaravanes. Pensem que seria un bon lloc per passar-hi la nit. Acabem de fer la volta a la ciutat i tornem a l'AC, on buidem/omplim/paguem i marxem en direcció al carrer on hem decidit dormir. Amb les bicis desades al portabicis, ens abriguem una mica, ja que al vespre refresca i tornem cap al centre, on seguim amb el programa turístic: soparem un gofre espectacular i anem a una cerveseria a beure una bona cervesa belga: cerveseria 't brugs beertje (l'osset de Bruges). Les nenes demanen a la cambrera si tenen xapes d'ampolla per a la seva col·lecció. Al cap de res, la cambrera ve cap a la nostra taula amb un bossa plena! Passem l'estona, entre xarrup i xarrup, mirant les xapes. N'hi ha de curioses!


Ha estat un dia molt intens i ben aprofitat! Demà ens espera París!!!
Tot ziens Flandes, segur que hi tornarem algun dia!

17/08/14

Bruges - París (318 km)
Fa sol i és un bon dia per anar a París. La veritat és que a tots ens fa molta il·lusió anar-hi. En marxa!
Arribem a París cap a la tarda i ens dirigim al càmping on tenim reservat a partir de demà. Per aquesta nit no tenien lloc, tot i això, aparquem a l'entrada del càmping i entrem a preguntar si hi ha algun "raconet" on puguem acampar aquesta nit. Ens diuen que tenen ple. sortim del càmping i aparquem en un carrer on hi ha una bona pila d'Acs. De fet al Bois de Boulogne hi ha diversos aparcaments i carrers on hi ha autocaravanes. Arribem a veure, fins i tot, alguna caravana i... sota d'uns arbres veiem una tenda de campanya! El carrer on aparquem és al davant del càmping i serà perfecte per passar una nit: 48.867058, 2.233259
Per no perdre temps, anem a visitar París. Fem servir la navette del càmping, que ens deixa a l'entrada del metro de Porte Maillot. sortim del metro al davant de l'ajuntament de París:

Hôtel de Ville
Anem a peu cap a veure Notre-Dame, on badem amb uns skaters de carrer que fan acrobàcies. Es va fent tard, però ens proposem arribar a peu (!) fins la Torre Eiffel. Passa una mica com les muntanyes: sempre caminant i sembla que sempre està igual de lluny. Això sí, la passejada a la vora del Sena paga la pena:

Pont sobre el Sena

Institut de France

Finalment, ja fosc, hi arribem. Arribem just a temps al moment que s'encenen tots els llumets. És espectacular!!
Oh là là!
Després de veure aquesta meravella, ens afanyem al metro. No volem perdre l'última navette al càmping!


18/08/14

Aquest matí ja podem entrar al càmping. De moment, ens posen en una parcel·la temporal, mentre la que hem reservat es buida. Aprofitem per fer unes crêpes per esmorzar. Celebrem el sant d'una de les nostres passatgeres. Li regalem uns patins en línia i un pot de vidre gegant ple de caramels que vam comprar en secret a Holanda fa uns dies.
Un cop instal·lats a la nostra plaça, anem cap al centre de París amb la navette. Avui visitem el centre Pompidou:



Dinem de pícnic al davant del museu. Seguim voltant pel centre i al vespre anem cap a Montmartre (a bord d'un autobusero fitipaldi). Visitem el Sagrat Cor i aprofitem per comprar uns quants souvenirs per la família i amics.


Bona nit!

19/08/14

EN CONSTRUCCIÓ, ENCARA

Aquest matí visitem Nôtre Dame i voltarem pel centre: barri llatí, barri jueu...


Veiem les barcasses que van passant pel Sena.


Anem passejant fins als jardins de Luxembourg.

Anem a un concert a la Sainte Chapelle.


Arribem cap al tard i trobem amics al càmping.

20/08/14

Esmorzem tots junts a la nostra parcel·la.

Anem cap al centre i voltem una mica.

Anem cap al Museu d'història Natural.

Dinem allà de pícnic.

A la tarda ells cansats i nosaltres seguim.

Al vespre sopem en un restaurant del barri jueu.

Anem en metro fins Torre Eiffel i hi pugem.

Tornem al càmping.

21/08/14

Paris - Saint-Flour 513 Km

Tornem cap a casa.

Parem a mig camí a dormir. Poblet amb àrea AC. Saint-Flour.

22/08/14

Saint-Flour - Catalunya, pàrquing AC 500 Km

Visita al poble "de dalt", compra de productes francesos a súper, tornada a casa.



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada