Estiu 2014 2/3


Estiu 2014 SEGONA PART

 
Clica aquí per anar a la primera part


14/07/14 Calais - Dover - Canterbury, 22 Km

A les 4 de la matinada sona el despertador i tornem cap a les cabines d'embarc. Ara sí. Cap a dins del ferri!


Després d'un viatge molt plàcid i assolellat, albirem els "white cliffs of Dover":


Fa un dia radiant. Ja teníem ganes de deixar enrera la pluja de França. Resulta curiós que hàgim hagut de venir a Anglaterra per tenir sol. Veurem quan dura!
Tenim ganes de dormir, ja que aquesta nit hem dormit dues o tres horetes, i ens dirigim directament cap al Park and Ride de Canterbury, on hi ha una àrea per AC que sembla ser que és l'única del Regne Unit! Un cop allà es decreta migdiada llarga per tothom (tot i que són quarts de nou del matí).Zzzzzzzzz!

Àrea d'AC de Canterbury

Quan ens llevem, anem cap als autobusos del Park and Ride, inclosos en el preu de l'àrea. El centre es troba un quart d'hora en bus d'on som, aproximadament.


Voltem una bona estona per aquesta bonica ciutat i anem a veure la catedral. Ens trobem que, degut a una cerimònia de graduació de la universitat de Kent, hi ha una part tancada al públic. Veiem molts pares i mares mudats per veure l' "eventu". Després de veure la catedral (o el tros que ens deixen veure) anem a fer el xafarder...

La catedral
El claustre
La cerimònia

Tanta visita ens obre la fam i ens asseiem a dinar a ple sol (!!!) a la terrassa d'un restaurant que té bona pinta. Un cop ben tips, entrem a comprar uns llibres en una llibreria del High Street on també hi ha un taulell :de correus, on canviem euros a pounds.
Un cop fetes les compres, agafem el bus del park and ride i tornem a l'AC a descansar.
 

15/07/15


Avui agafarem les bicis i farem la ruta "Crab and Winkle" que va des de Canterbury fins a Whitstable (total 30 km anar i tornar). Amb aquest nom tan mariner, no és estrany que la ruta acabi al mar.

Despengem les bicis i preguntem com arribar fins al centre de Canterbury. Un cop allà seguim les indicacions. El carril bici és variat: carrers, camins, de terra, asfaltat... però en general està ben indicat (i duem un petit mapa de la Tourist Info).

A l'hora de dinar arribem a Whitstable. Entrem a una peixateria i comprem cosetes bones per picar. Seran el vermut abans dels entrepans que ens hem fet a l'auto abans de marxar:

Voltem una mica pel port i veiem una cosa curiosa:
L'empresa Conserves Dani hi té una sucursal


 Després de dinar, caminem pel passeig i ens aturem en una platgeta de còdols. Hi ha gent prenent el sol i no ens resistim a la temptació de banyar-nos! Cal recordar que som a Anglaterra i no a la Costa Brava. Fa una calor!


Després d'un banyet reparador, ens eixuguem al sol i tornem cap al lloc on hem lligat les bicicletes. Abans, però en mengem un geladet:


Fa una tarda molt assolellada que ens acompanya durant tota la tornada fins a l'autocaravana...

Bonic cartell de la via ciclable


Canterbury des dels afores

16/07/15

Canterbury Park & Ride - Dymchurch, Haguelands Farm Village (31 km x 3!!!)

Avui, després d'esmorzar, buidem grises i negres a l'àrea d'AC on hem estat aquestes 2 nits i omplim aigua.
A mig matí sortim cap a Dymchurch. Allà ens allotjarem a Haguelands Farm Village , que és un dels llocs per pernoctar que trobem a la guia dels Britstops. És una granja que, a més, té un cafè, perruqueria, àrea de jocs... i botigueta tipus gourmet.
Al cap de poca estona arribem. Fa un dia molt assolellat! Trobem molta gent que va a la platja, ja que Dymchurch és un lloc d'estiueig. Els nostres amfitrions ens indiquen on podem aparcar. Estem sols. Quan baixo a posar les falques, m'adono que.... no he tapat el dipòsit de l'aigua i hem perdut el tap!!!! Deu haver caigut a Canterbury, a l'àrea d'AC.
Tapem provisionalment el dipòsit amb una bossa de plàstic i tornem cap a Canterbury.
Un cop allà, mirem per tot arreu, i fins i tot preguntem a uns autocaravanistes de León que, molt amablement, ens donen un cop de mà buscant per sota de les autos de l'àrea. Res de res. Sembla ser que seguirem uns dies amb una bossa de plàstic com a tap.
Tornem a fer el viatge cap a Dymchurch, ens instal·lem (per segona vegada) i ens posem a fer el dinar. Dinem a fora en unes taules de la cafeteria, a ple sol. Ens acabarem posant negres, amb tant de sol!
Després de dinar anem xino-xano cap a veure el mar.


Resulta curió veure el mur gegantí que fa de "muralla" entre la platja i el poble. És tant alt que des de les cases no es pot veure el mar!

17/07/15

Ahir vam quedar amb ganes de platja, o sigui que avui hi anirem a passar el dia i hi dinarem uns entrepans.
Arribem fins al "mur", hi pugem i anem caminant per dalt fins que trobem una platja que ens agradi:
Caminant per sobre el "seawall"

Després de dinar anem a caminar pel poble i veiem un bonic trenet turístic. L'agafem i passem una estona molt divertida. És un tren petitó que ens deixa a New Romney on, abans de tornar, aprofitem per visitar un petit museu de maquetes ferroviàries, al primer pis del mateix edifici de l'estació.
El trenet

El museu de maquetes


18/07/15

Dymchurch - Rye - Westfield  (48Km)

Avui anirem tirant cap al nostre següent destí, la zona de Battle i Hastings. Tot i això farem algunes parades pel camí. La primera d'elles serà la bonica ciutat medieval de Rye, a mig camí. La ciutat és molt turística i té uns carrers empedrats i tortuosos. Deixem l'AC al pàrquing de l'hotel River Haven Hotel (50.948511, 0.730426), pagant la corresponent tarifa, just abans d'endinsar-nos al casc antic. No s'hi pot pernoctar.

River Haven Hotel
Ens fem uns entrepans i anem a pagar el pàrquing per tot el dia (tarifa única).


Voltem una bona estona pels carrers, pugem al campanar (quines vistes) i dinem als jardins (cementiri) del darrera de l'església.
 
Vistes des del campanar
 Naturalment fem un "cream tea" a la pastisseria de davant de l'església!


Després de descansar una mica (els pares) i de centrifugar-se una mica en uns gronxadors molt divertits (les nenes) tornem cap a l'AC.
Engeguem en direcció al lloc on passarem la nit: el vinater Carr Taylor, a Westfield. Aquesta també és una parada que pertany a Britstops.



Un cop arribem, ens rep el senyor Taylor, que fa tot el possible per allotjar-nos, ja que aquesta nit té un grup de ciclistes i no té gaire lloc. Ens allotja en un jardí de gespa, molt pla i, fins i tot, ens ajuda a trobar un lloc on poder buidar les aigües grises.

 És una de les persones més amables i hospitalàries que hem trobat a Anglaterra! Abans de sopar, el nostre amfitrió ens obsequia amb un tast de vins blancs.

Resulta molt curiós fer un tast de vins a Anglaterra, nosaltres que venim d'un país de vins.
Abans de sopar, el temps es torna ventós i molt núvol. Tenim el temps just de fer una barbacoa. Avui l'estrenem, però primer l'hem de muntar, ja que la portem encara en la seva capsa, tota desmuntada.
Amb la nostra barbacoa i un sac de carbó anem cap a la zona de pícnic i fem el sopar.


Tenim el temps just de sopar i recollir-ho tot per refugiar-nos ràpidament a l'autocaravana abans no caigui un xàfec espectacular. Llamps i trons, vent i pluja durant tota la nit!

Calma abans de la tempesta...

19/07/15

Westfield - Hastings - Brighton

Avui ens acomiadem del nostre amfitrió i, després de posar aigua i xerrar una estona, emprenem el curt trajecte que ens separa de Hastings. Allà passarem el dia i a la nit ja dormirem a Brighton.
Un cop a Hastings anem amunt i avall del passeig. Tot està molt ple i, en alguns llocs hi ha limitació d'alçada o pàrquings de difícil accés. Finalment trobem un lloc magnífic, al final del passeig on fins i tot sembla que s'hi pugui pernoctar (50.850514, 0.538904). Fem uns entrepans per dinar de pícnic i baixem les bicis. Anem cap al centre sobre rodes, ja que ara estem en un extrem del passeig.



La zona del passeig està molt plena de gent. És natural, són vacances i és un lloc molt típic de venir-hi. Hi ha un mirador dalt d'una muntanyeta davant del mar però al final decidim no pujar-hi. Visitem un museuet de la vida marinera i dinem mentre sentim un festival de "shanties" (cançons marineres).

Casetes del pescadors

Shanty festival

Un cop passat el dia a Hastings, ens dirigim al lloc on passarem la nit, un pub de la xarxa Britstops, als afores de Brighton.
L'aparcament és en una zona elevada, amb unes vistes espectaculars dels penya-segats. Al fons es veu la ciutat de Brighton.

Després d'una bona dutxa, anem a sopar al pub. Aprofitarem per seguir planificant el nostre viatge, ja que tenen wifi disponible.

20/07/15

Aquest matí ens llevem i fa un sol radiant! Sortim a esmorzar a les taules que tenim al davant. Les vistes són 5 estrelles!
Quasi davant del pub hi para l'autobús que va fins al centre de Brighton. Deixem l'AC i anirem molt més tranquils. Veient el que va costar l'aparcament a Hastings, segur que Brighton encara ho superarà!
Un cop a Brighton visitem el Royal Pavilion. Mooooolt recomanable. Després de la visita fem un pícnic als seus jardins.
Royal Pavilion
Anem a fer baixar el dinar tot xino-xano pels carrers comercials del centre. Com que ja sabem que una botiga d'óssos de peluix que ens agrada molt (Build-a-bear) hi té una sucursal... hi anem. Com prem un parell d'ossets per nosaltres i dos més per regalar als cosins:
Osset que comprem al Build-a-Bear
 (la gorra ja la portàvem nosaltres :-)
Un cop vistes les botigues, anem cap a la zona del passeig. Naturalment visitem el Brighton Pier:

La platja i el "pier" al fons
Un cop visitat el "pier", agafem el bus i tornem al pub.

21/07/15

Brighton - New Forest "Camping Hollands Wood", 149 Km

Avui marxem de Brighton, però abans fem el nostre "esmorzar amb vistes"!


Quan sortim en direcció New Forest, veiem una botiga de venda d'autocaravanes i recanvis i hi donem un cop d'ull. Bingo! per fi podrem treure la bossa de plàstic i tapar el dipòsit d'aigua neta!

Arribem al càmping de New Forest a l'hora de dinar. És un lloc preciós. Hi ha diferents càmpings. Nosaltres hem anat al New Holland , un lloc ple d'arbres gegantins i... ponis, cavalls i vaques que ronden lliurement pel càmping. Ens han dit que no deixem menjar ni bosses escombraries fora l'AC, ja que els ponis podrien rebentar-la buscant menjar. Fins i tot saben obrir les cremalleres de les tendes!!!
L' AC sota un arbre gegant!
La fauna que ronda pel càmping
Passem la resta del dia jugant i explorant els voltants del càmping. Anem a comprar cosetes pel sopar al poble veí de Brokenhurst. A la nit sopem una barbacoa fantàstica.


22/07/15

Aquest matí farem una de les excursions que es poden fer per dins del parc natural de New Forest. Recorrerem el carril bici que ens portarà fins a Beaulieu (pronunciat biúli). Seran 27 km, entre anar i tornar.
Cliqueu AQUÍ per veure mapa


Abans d'arribar a Beaulieu, ens toca fer un tram per carretera. És molt estreta i els cotxes ens passen molt arran, ja que el voral és impracticable. Ens fiquem per dins d'un camp a fi d'esquivar la carretera i acabem fent alguns km extres. A més, portem una roda punxada, o sigui que a peu anirem més tranquils evitant la carretera.
Un cop al poble ens adonem que ens hem deixat el kit arreglapunxades a l'auto. Sort que hi ha una gent que lloga bicicletes i tenen taller. Comprem un kit i ens deixen la seva rebotiga per fer la reparació nosaltres mateixos. Estem a ple sol i fa una calor espectacular!

Després de dinar descansem una mica. Anem al museu de l'automòbil, però un cop allà ens fa mandra visitar-lo (és molt car i aviat tanquen) i tornem cap al càmping.
De camí, constatem que cavalls, ponis i vaques es mouen amb total llibertat per dins del parc (i les carreteres que el creuen)

23/07/15

Aquest matí fem una mica de feina i anirem a fer un pícnic prop del càmping. Anirem a dinar a la vora del riu Lymington (50.826452, -1.570611).
En aquest rierol hi ha força gent dels voltants passant el dia. Fa molt bon dia i fins i tot ens banyem. Naturalment seguim trobant fauna pasturant...




 

24/07/15

New Forest - Salisbury - Old Sarum - Pàrquing Stonehenge - "The Bell Inn" 72 km

Aquest matí a les 6.00 ens despertem amb uns sorolls a part del darrera de l'auto. Clinc, clinc... de cop recordo que vaig deixar la bossa amb el vidre per reciclar fora de l'AC. Vaig cap al bany i obro lentament la finestra i...

Un poni !


Un cop foragitat el poni (estava llepant les ampolles de cervesa i un pot buit de melmelada), torno al llit.
Avui, després d'esmorzar, marxem en direcció a Stonehenge. No és pas gaire lluny. De camí visitarem Salisbury com Old Sarum (la vella Salisbury).
Salisbury és una ciutat espectacular. Deixem l'auto al park and ride i cap allà anem!






La catedral

Carrer comercial
Segueix fent molta calor i fem un pícnic sobre la gespa dels jardins de la catedral, abans d'entrar a visitar-la.
Després, anem a una botiga d'objectes pel càmping i en comprem dues cadires plegables. Segur que les farem servir molt!
Un cop de tornada al park and ride entrem un moment a una benzinera per posar gasoil i comprar un sac de carbó, que aquí les BBQ van que volen!
A prop de Salisbury hi ha Old Sarum i cap allà anem. Aparquem al pàrquing i aprofitem per treure'ns el passi de l'English Heritage.

Pàrquing amb el monticle d'Old Sarum al fons
Després de la visita a l'Old Sarum, anirem a dormir al pàrquing de Stonehenge. Un cop allà, anem a informar-nos del preu del tíquet, horaris dels shuttle que ens durà a les runes (ara la zona d'aparcament està separada del jaciment arqueològic).
Ja es va fent tard, i aprofitem per fer el sopar. Mica en mica es va buidant el pàrquing. Quedem un parem d'AC i una furgo càmper.

Pàrquing de Stonehenge

Després de sopar i quan estàvem prenent el te i mirant la posa de sol, s'acosta un guàrdia de seguretat i ens fa fora, dient que no s'hi permet la pernocta, grrrrrr!
Recollim una mica i mirem a la guia dels Britstops. Molt apropet hi ha un pub on podrem passar-hi la nit!

The Bell Inn
 Ha estat un dia molt llarg i tots tenim son. Anem a fer un te al pub i una partideta (tenen jocs de taula). Bona nit!

25/07/15

Stonehenge - Bath 78 km
Fa un dia esplèndid. Aquest temps ens està malcriant! Esmorzem a les taules que el pub té a fora i ens dirigim a Stonehenge.

Esmorzar
Aparquem, de nou al pàrquing d'on ens van fer fora ahir i anem cap al bus naveta. El vehicle que ens porta cap al jaciment permet de baixar a mig camí per arribar d'arribar-nos-hi a peu. Baixem amb una parella de jubilats escocesos molt agradables. Fem part del camí xerrant amb ells. Finalment, hi arribem:

Stonehenge
Hi ha un camí circular al voltant de les pedres, de manera que es puguin veure però tocar-les. Quan ja en tenim prou, ens asseiem a l'herba i dinem de pícnic.
Tornem amb la naveta i un cop a l'AC ens posem en marxa cap al nostre següent destí: Bath.
Hi arribem cap a la tarda. Aconseguim aparcar molt al centre, en el pàrquing d'autobusos. No n'hi ha gaires, a aquesta hora. Aparquem al costat d'una AC italiana. No queda clar la tarifa del pàrquing. Es paga només pel matí, pel que sembla.


Aprofitem que encara és relativament d'hora per anar a voltar per la ciutat. Visitem el centre i la seva catedral (per fora, ara ja és tancada) i ens informem de l'horari dels banys romans per poder-los visitar demà. Anem a veure el Royal Crescent.

Catedral de Bath

Royal Crescent

Tornem xino-xano al llarg del passeig del costat del canal fins a l'autocaravana. Sopem i després de llegir i jugar una estona, anem a dormir. Demà tenim un dia llarg!

26/07/15

Bath - Little Haven (Gal·les)
Aquest matí visitem la catedral i els banys romans.



La visita als banys és molt recomanable i amena. Està ple de vídeos, plafons i maquetes que ens permeten fer-nos una idea de com eren els banys a l'època romana.
Després de la visita als banys, entrem a una botiga de souvenirs a comprar cosetes. Ens ha cridat l'atenció l'aparador, ple d'unes teteres molt originals:


Tornem a l'autocaravana i emprenem la nostra ruta cap a Gal·les.
Al cap d'una estona arribem a l'estuari del riu Severn, frontera natural d'Anglaterra i Gal·les. És l'únic peatge que trobarem al Regne Unit. Curiosament és un peatge només d'entrada. Quan marxem de Gal·les no pagarem!



 Dinem a mig camí, i cap a la tarda arribem al nostre destí: Bower Farm, molt aprop del mar i del poble de Little Haven. En aquesta granja vam estar-hi fa uns anys, al seu B&B. Ara fa un temps que han habilitat un camp que tenen al costat de la casa per a acampar, autocaravanes i caravanes (punts de llum, aigua, wc i dutxes)

Al vespre, la BBQ de rigor i un té amb vistes al mar.

27/07/15

Dia radiant i esmorzar amb vistes:


Després d'esmorzar... cap a la platja! Naturalment, amb els nostres wetsuits de neoprè. Un servidor es banyarà "macho-style" amb banyador i prou. Tota una temeritat; com de costum l'aigua està molt freda!

Platja de Little Haven

Una mica de rockpooling

Passem tot el dia per la platja. Anem caminant fins al poble del costat, tot caminant per la platja, aprofitant la marea baixa.
Quan tornem a la granja, juguem una bona estona amb els cadellets de labrador. La cria de labradors és una altra de les activitats de la granja. Són tan bufons!
Al vespre, la nostra barbacoa de rigor, amb bones vistes.


28/07/15

Avui anirem a caminar pel Coastal Path (camí de ronda) fins a Haroldston West. És un camí preciós, ran de mar, pel costat dels penya-segats. El dia, com de costum (!!!) assolellat.




Quan tenim gana de dinar, fem una parada al Druidstone Hotel. Amb unes vistes espectaculars! És un hotel força peculiar. Dinem a les taules de fusta que tenen a fora.

Druidstone Hotel

29/07/14

Avui havíem de marxar, però per aclamació popular ens quedarem un dia més!!!
Estem tot el matí jugant amb els "puppies".

Chocolate labradors en acció
Al migdia anem a estirar les cames fins a Broad Haven, on dinem. Allà comprem unes hamburgueses per fer-les a la BBQ de sopar.

Broad Haven, platja

De tornada a l'AC


30/07/14

Bower Farm - Stratford, 324 km
Avui, abandonem País de Gal·les. Hem gaudit d'uns dies de descans sense moure l'AC. Toca posar-se en marxa per seguir el nostre viatge. El poble natal de Shakespeare serà la nostra destinació d'avui. Farem nit al pub "The Stag at Red Hill" (Britstops). Arribem ja força tard. Fem el sopar i anem al pub a preguntar com està el tema transport fins Stratford. Ens aconsellen d'anar-hi amb l'auto i deixar-la al pàrquing de busos del centre.

31/07/14

11km fins a Stratford
Ens dirigim al pàrquing de busos del centre, tal i com ens van dir anit. Aconseguim aparcar-hi (no sense fer algunes voltes pel poble).
Un cop aparcats, fem la visita. Traiem un tiquet que ens servirà per tres cases: la natal de Shakespeare, la de la seva germana i allà on va viure. La visita val molt la pena.

Casa natal de Shakespeare

Casa on va viure de gran


Un cop acabada la visita, tornem a l'auto i veiem que encara no és massa tard. Com que la nostra propera fita serà la mansió d' Audley End, a 120 km d'aquí, pensem que serà una bona idea anar a passar la nit més a la vora. Així aprofitarem més el dia de demà.
Arribem al pub del poble de Catworth on passarem la nit avui, el Racehorse & Coffee House.
Un cop allà ens indiquen que podem aparcar al final del pàrquing, just al davant d'un prat molt bonic, ple de xais, que ens alegren la vista mentre sopem. Al vespre, anem a fer unes cerveses al pub i a fer servir la wifi, ja que hem de seguir planificant el viatge.

01/08/14

Comencem el més d'agost en ruta! Quin mes de juliol més fantàstic hem passat. I el millor és que seguim de vacances!!! Abans, però, un esmorzar amb vistes:


Abans de sortir, l'amo del pub, ens deixa omplir el dipòsit d'aigua neta. Ara ja estem preparats per seguir en ruta!
Arribem a Audley End amb un petit ensurt en forma de túnel de sota la via de tren a de menys de 2 metres d'alçada. No estava senyalitzat i hem hagut de tirar marxa enrera fins trobar un  pas per sobre la via en pas a nivell.
Sense més contratemps aconseguim arribar a l'espectacular mansió:

Audley End

La visita val molt la pena. Recorrem les habitacions de la mansió i ens trobem a una família de Rubí que recorren UK en una caravana. Que petit és el món! Als jardins, hi ha jocs victorians per a petits i grans. Abans de jugar, però, fem un dinar "sur l'herbe".
Aquesta nit dormirem no gaire lluny d'aquí, al pub "The Bell". Què faríem sense els Britstops!
Hi anem a sopar unes pizzes i a fer unes ciders. L'amfitrió és un home molt simpàtic, col·leccionista de cotxes francesos. Entre d'altres, un Citroën DS tiburón, un Mehari groc, un parell de Peugeots i, dins d'un petit camp annex al pub:

Un parell de Citroën H Van

02/08/14

"The Bell" (Wendens Ambo, Wessex) - Cambridge - Harwich (terminal Ferries), 152 Km
Al moment de marxar tenim un petit problema: l'auto no arrenca! Des de la nostra primera nit a França que no ens passava. Per sort el nostre amfitrió té un booster i arranquem sense problemes. Quin misteri, ja que no hem deixat obert cap llum!
Un cop engegats, ens dirigim a Cambridge, on hi passarem el dia. Aparquem al park and ride i anem cap a Cambridge amb bus.



King's College
King's College, claustre
Canals
Polar Museum


És una ciutat molt gran, que mereixerà una segona visita, potser l'estiu vinent. Visitem el King's College i dinem als seus jardins. Hi ha moltes bicis per la ciutat, ja que està plena d'estudiants. Abans de marxar visitem una curiositat: el Polar Musem, dedicat a les diferents expedicions als Cercles Polars.
De tornada al pàrquing, anem a fer la darrera comprada en super anglès, ja que demà marxem cap a Holanda.
Cap al vespre, arribem a Harwich, on dormim davant les cabines d'entrada al ferri. És un port que no sembla massa gran. Bona nit!



Fi de la segona part

Resum pernoctes UK: clica aquí








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada