Estiu 2014 (França, Anglaterra, Gal·les, Holanda i Bèlgica)

ESTIU 2014 - França, Anglaterra, Gal·les, Holanda i Bèlgica (45 dies)

Part 1 (Catalunya - França - Anglaterra - Gal·les)


08/07/14 Catalunya - Nissan (França), 302 Km
Sortim de casa, després de posar a punt l'AC amb el rebost ben ple i els armaris plens de roba d'hivern. Aquest estiu no passarem fred a Anglaterra, com ens ha passat altres estius.

Cap al mig matí sortim en direcció França. Fem una paradeta a la Jonquera per dinar i estirar les cames (i fer uns xuts pel pàrquing).
Farem nit a un dels llocs de France Passion al poblet de Nissan Lez Enserune (hem buscat no allunyar-nos gaire de la ruta). El nostre amfitrió "Chai César" té camps de vinya i dormim amb molt bones vistes.



09/07/14 Nissan - Mazaye, 408 Km

A l'hora de marxar la Carolina ens dóna un petit ensurt: no engega. Sort que el nostre amfitrió té un Land Rover i unes pinces i engeguem amb la seva bateria! No ens sembla que haguem deixat cap llum obert a la nit, però haurem de vigilar...
Abans de marxar, el granger ens ha aconsellat de visitar el Viaducte de Garabit un espectacular pont d'Eiffel sobre el riu Truyère que ens queda quasi de camí. Un cop allà, aparquem l'AC i fem un descanset per fer quatre fotos. És molt bonic.
Després, seguim pujant cap al nord. Pararem ben a la vora de la zona dels volcans d'Auvèrnia. Pel camí es posa a ploure insistentment i arribem a la granja on dormirem en ple xàfec. Dormim en una altra granja de France Passion: "Ferme Guy". A mitja tarda segueix el xàfec i anem a la botigueta de la granja a comprar quatre cosetes bones. Sopem i a dormir, que demà ens espera Vulcània!

10/07/14 Mazaye - Vulcania, 27 Km
Aquest matí no plou, però està molt núvol i fa força fred. Ens abriguem bé i ens dirigim cap a Vulcania, el parc temàtic del volcans de la regió d'Auvèrnia. De camí, en una àrea d'un càmping buidem i omplim aigua.
Arribem cap a l'hora de dinar i el temps segueix núvol. Ara, a més plovisqueja i fa fred. Sembla l'hivern!
Passem tot el dia a Vulcània i al vespre, quan sortim, decidim passar la nit a l'àrea d'AC de Vulcània, molt tranquil·la i neta, amb tots els serveis bàsics.




11/07/14 Vulcania - Chartres, 396 Km
Ens llevem i encara plovisqueja. Avui anirem cap a Chartres. Cap a mig matí para de ploure. Parem a mig camí per dinar a una àrea de l'autopista i cap a mitja tarda arribem a Chartres. Decidim d'aparcar al pàrquing del club d'hípica, en un lloc molt bonic davant d'un llac, un xic als afores de la ciutat (48.421428, 1.480835). Amb les bicis, seguint un bonic carril bici, arribem a la ciutat molt còmodament. Sort que el temps ha millorat!

Entrem a Chartres pel carril bici
La casa del salmó (oficina de turisme)
Catedral

Carril bici


Visitem la ciutat i la seva catedral i escoltem un concert de música celta en una de les places del centre. Cal dir que els instruments són poc ortodoxos!


Abans que es faci fosc, agafem les bicis i tornem a l'AC per sopar. Fem un pícnic a la vora del llac d'allò més bo!

12/07/14 Chartres - Damville - Rouen, 163 Km
Avui el dia comença un xic núvol, tot i que no plou. En dirigim per una bonica carretera regional cap a Rouen. De camí, però, veiem un cartell molt suggerent a la vora de la carretera: CHOCOLATRIUM, al poblet de Damville. Cap allà anem!
El xocolater Michel Cluizel ha muntat un museu, obrador on explica el procés de fabricació de la xocolata. També hi ha visita guiada, degustació i botigueta.


Acabada la visita (i la degustació), anem a la botiga a comprar cosetes bones i seguim la nostra ruta cap a Chartres. Abans, però, dinem al pàrquing de Chocolatrium.
Cap a la tarda arribem a Rouen i ens dirigim al lloc on passarem la nit: una illa en mig del Sena! (49.430126, 1.105952)
Ja tenim ganes d'anar a estirar les cames. Tanquem la nostra caseta i anem cap al centre de Rouen. És una ciutat molt bonica. Avui voltarem fins l'hora de sopar i soparem fora.

Vistes del Sena des de l'AC

Carrer del centre
Després de voltar ens agafa gana i seiem a sopar. Una hamburguesa (molt bona!) amb patates. Ho acompanyem d'una bona cervesa d'abadia. 
Abans de tornar a la nostra illeta particular, on estem instal·lats, presenciem un espectacle molt vistós: "Cathédrale de lumière". Projeccions de llum, color i imatges a la façana de la catedral. Aquí n'hi ha una mostra:



Ja ben tard, arribem a la nostra caseta i, després de llegir una estoneta i anotar al nostre "diari d'abord" les nostres peripècies per França. A casa, ja les passarem a net al bloc. Bona nit!

13/07/14 Rouen - Calais, 251 Km
Aquest matí tornem cap al centre de Rouen i entrem a un super a comprar una miqueta. Farem uns entrepans pel ferri. També entrem a una mena de McDonalds local a prendre un cafè i fer servir la wifi  per comprar els bitllets per al ferri que agafarem aquesta nit. Trobem un bitllet per les 12 de la nit.Un cop tot recollit emprenem el camí cap a Calais. Encara a Calais, anem a una àrea del port esportiu on hi ha un punt de buidat d'aigües grises/negres i també s'hi pot omplir l'aigua. És tan nova que ens diuen que som la primera vegada que hi entra una autocaravana! Suposo que deu ser molt més habitual el buidat dels dipòsits dels nautics de les barques. Ens ha costat molt trobar aquest lloc i el compartim per si és útil a algú: 49.448000, 1.058092

Just abans d'arribar al port de Calais omplim el dipòsit de gasoil en una benzinera d'autoservei molt barata. Ara, ens tocarà gasoil car durant els dies que estiguem al Regne Unit. Curiosament allà el gasoil és més car que la benzina.
Amb el dipòsit ben ple anem cap a la terminal, mentre s'acaba de fer fosc i cau un bon xàfec que fa realment complicat veure els cartells indicadors.


Arribem a la cabina d'embarc i entreguem el número de resguard de la targeta d'embarc i...
Ens diuen que degut a un error informàtic no podem embarcar, ja que l'aplicatiu ens va vendre un bitllet de Dover a Calais (i no de l'inrevés). Li diem que no pot ser, ja que només hem comprat viatge d'anada Calais-Dover, perquè tornarem per Holanda. Diu que no és culpa nostra. Es veu que això passa quan es compra el bitllet dins del mateix dia. Sense cap cost ens el canvia per un bitllet per les 5 del matí. Ens diu que ens podem quedar a dormir al pàrquing gratuït que hi ha al costat de les taquilles d'embarc.

Costa una mica d'aparcar, ja que hi ha moltes autocaravanes passant la nit.

Sopem una miqueta i cap al sobre, que demà toca matinar! Això sí, un servidor prepara uns suculents entrepans de truita per esmorzar demà al ferri:

Bona nit!

Fi de la primera part.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada