St. Hilari Sacalm

Cap de setmana plujós a Sant Hilari Sacalm

17/01/14

Ja sabem que el pronòstic del temps serà plujós durant el cap de setmana però, com que tenim moltes ganes de sortir amb l'autocaravana,  decidim sortir igualment. Hem pensat a anar cap a les Guilleries, concretament a Sant Hilari Sacalm.
Allà hi ha una àrea per autocaravanes. És la primera vegada que anem a una àrea específica d'AC, o sigui que cap allà anem!
Sortim avui divendres, cap al tard, i ens dirigim enfilant la C-17 i l'Eix Transversal fins a l'àrea d'AC que es troba a la zona de Can Burgada (zona esportiva del poble).  No fa gaire fred i arribem sense problemes. És un descampat molt gran de terra, anivellat, buidat aigües grises/negres gratuït, electricitat cal demanar-la a la piscina (és al davant). Ja hi ha una altra AC. El passatge ha arribat adormit. Cap a les lliteres i bona nit!

18/01/14

El matí comença (com ja sabiem) plujós. Esmorzem, fem una mica de deures i ens dirigim cap al centre del poble, que és a uns 10 minutets a peu. Anem cap a l'oficina de turisme i demanem informació dels diferents recorreguts per les diferents fonts que envolten el poble, a peu i BTT.
Com que no para de ploure, anirem a visitar l'Espai Aqua, un museu molt nou i forḉa curiós que parla dels usos de l'aigua en general i de l'aigua de Sant Hilari en particular (termalisme):

Col·lecció d'aigües minerals d'arreu del món.

Espai interactiu pels nens

Després de la visita a l'espai Aqua, anem a l'Ac a dinar. A la tarda, com que no para de ploure, anirem a la piscina municipal, que tenim just al davant de l'àrea d'autocaravanes.

Ben relaxats després del bany, anem a sopar a l'AC. Segueix plovent. Sembla que el descampat té bon drenatge, ja que no es fa gens de fang.
Cal dir que a la nit no se sent res de res. És un lloc molt molt tranquil!

19/01/14

Sembla que la pluja ens dóna una treva i decidim fer una caminadeta pels voltants del poble. Seguim un itinerari que ens durà per un parell o tres de fonts. S'ha de dir que el recorregut no està gaire ben marcat i no resulta fàcil seguir-lo.


Malauradament torna a ploure. Avui ens mullarem! Tot i això, la passejada pel bosc és molt maca. A la primavera deu ser espectacular. Ara, però, els arbres estan pelats.
Al final acabem fent una bona passejada circular pel bosc. I aconseguim trobar alguna font. La Font Vella, al costat de la planta envasadora del mateix nom.



Al final arribem a l'AC una mica xops però satisfets per haver pogut estirar una mica les cames. Després de canviar-nos juguem una mica i fem el dinar. Després de dinar acabem els deures del cole i comencem a recollir.
Abans de marxar,però,  no em resisteixo a fer aquesta foto. Aquesta baldufa gegant està a l'entrada de l'àrea de les AC. Commemora els anys que Sant Hilari era un centre important de torneria de fusta. La nostra AC sembla de Lego, al seu costat!



Recollim i buidem/omplim al lloc que hi ha per fer-ho i, amb "tota la feina feta" anem cap al pàrquing on deixem l'AC. De camí per l'Eix Transversal, a banda d'un xàfec, ens trobem amb un banc de boira força espès, passat Espinelves. Per sort no dura gaire!


Un cap de setmana passat per aigua, tot i que ens ha servit per descobrir una zona amb moltes possibilitats. Hem de tornar a les Guilleries quan no plogui. és un indret molt bonic!

 

2 comentaris:

  1. No havíeu estat a cap àrea encara! :D Curiós.
    M'apunto el museu amb zona interactiva pels nens, i la piscina, ideal per anar quan la previsió no és del tot bona.

    ResponElimina
  2. Àrea amb serveis, volia dir. Ara recordo que a França sí ;-)

    ResponElimina