Pantà de Sau i St. Pere de Casserres

Pantà de Sau i Sant Pere de Casserres

07/02/14


Aquesta tarda sortim més d'hora. És encara de dia. Com que hem decidit no anar gaire lluny, ja soparem un cop arribem allà.
Sortim del pàrquing i enfilem la C-17 fins l'Eix transversal. De seguida hi som i aparquem a l'aparcament de terra (i alguns tolls) que hi ha 200 metres abans del parador de Sau. Després de sopar anem a dormir. Cap a les 2 de la matinada comença a fer vent, que ens desperta a (quasi tots). Esperem que aviat amaini, ja que ens belluguem una mica i així no hi ha qui dormi!

08/02/14

 

Aquest matí ja no fa vent i fa solet (esperem que duri!). Després d'esmorzar anem cap al camí que ens durà al bonic monestir de Sant Pere de Casserres.
El camí comença al costat mateix del parador de Vic-Sau. De fet surt del costat de la carretera que porta al monestir. La carretera, però té un horari i al vespre la tanquen al tràsit.
 Indicador de l'inici del camí


 El sender transcorre per dins del bosc.


Al cap d'una estona d'anar pujant,veiem els meandres del Ter que alimenten el pantà de Sau.
Seguim avançant i, tot i que ja s'ha ennuvolat (grrr!), veiem unes boniques vistes de la llenca de terra on hi ha el monestir, enfilat al turó delimitat per una corba del riu.


Un cop arribem al monestir, comprem les entrades i comencem la visita pel celler. Descobrim que cadascuna de les dependències que visitem, a banda d'estar molt ben restaurades, inclouen una petita maqueta que ens mostra com era i com es feia servir aquella sala.
Celler

 Petit claustre

Dormitori

Material d'escriptori

Després de visitar el monestir, visitem l'església. També hi ha la corresponent maqueta on veiem com devien ser els frescos que hi havia a les parets. Acabem la visita amb un audiovisual força interessan que ens explica com va serv l'ús, abandonament i posterior recuperació/restauració del monestir.

Església
S'ha fet tard, fa fresca i tenim una gana de llop. O sigui que decidim quedar-nos a dinar al bar que hi ha a l'entrada del recinte. Allà, per cert, fan uns entrepans boníssims. Després de dinar tornem cap a l'AC xino-xano (4 km).

09/02/14

Aquesta nit hem dormit com uns reis. El silenci és absolut. aquest matí, després d'esmorzar baixarem al pantà en bici. Davant del pàrquing veiem un camí asfaltat, que arriba fins a Vilanova de Sau. Miararem de fer-ne un tros.
El camí fa baixada tota l'estona, i quan veiem l'ocasió de sortir-ne per acosatr-nos a l'aigua ho fem. Ja no volem seguir, perquè la tornada de pujada hauria estat massa feixuga! Així doncs ens aturem i anem  arran d'aigua.
Vistes del pantà des de la riba

Sembla que està força ple...

Quan ja hem descansat una mica, tornem cap a l'AC. Ara toca pujada! Anem fent mica en mica i fem una parada a mitja pujada per fer unes fotos...




Un cop a l'AC, juguem una mica i preparem el dinar. El pàrquing està una mica més ple de cotxes de gent que ha vingut a passar el dia pels voltants.
Després de dinar, anem a estirar les cames per un caminet que hi ha a l'altra banda de la carretera, que porta fins a Fussimanya i també cap al monestir. Al cap de 5 minuts arribem a una esplanada on trobem fòssils de petxines i musclos! Quina manera més divertida d'acabar el cap de setmana!

A room with a view...





1 comentari:

  1. Una altra a la llista de sortides a copiar :D
    La darrera foto m'agrada molt perquè il·lustra molt bé el què m'agrada de l'autocaravana... potser canvio el títol del meu bloc per "a home with many views" :)

    ResponElimina