Melmelada de préssec

Avui fem melmelada de préssec!

Aquesta no és ben bé una sortida, ja que és el dia següent de la nostra arribada del tour pel País Valencià i l'Aragó, sinó que és un petit reportatge de l'elaboració de melmelada amb els préssecs que vam portar amb l'AC des de Calanda.
Les proporcions són per omplir 5 pots de melmelada.

Llista d'ingredients:
9 préssecs de Calanda (1kg), que hagin viatjat en AC durant 2 dies :-)
1/2 kg de sucre
suc d'una llimona
cassola i "minipimer"
pots de vidre ben nets



Procediment:

Pelem els préssecs, els trossegem i els posem en un recipient. Hi afegim el sucre i el suc d'una llimona. Ho barregem bé a fi que el suc i el sucre s'escampin bé.

 Ho deixem macerar durant 2 hores.


Aboquem la barreja a l'olla i ho cuinem a foc mig-lent durant 1h i quart. Al cap de 45 minuts podem triturar la barreja una mica amb el minipímer (opcional), depenent de si us agrada trobar-vos trossos de fruita grossos o no. Nosaltres els hem triturat només parcialment, deixant algun trosset de fruita quasi sencer. La melmelada està a punt quan els talls de fruita són "transparents".
Mentrestant, bullim els pots i les tapadores una estona, a fi d'esterilitzar-los.

Quan tenim els pots ben nets, els omplim amb la melmelada.

Després d'omplir els pots, els tanquem bé i els bullim (plens amb la melmelada i ben tapats) durant 10 minuts.
Un cop bullits els pots de melmelada, els deixem refredar de cap per avall (crec que per treure'n l'aire i fer el buit, no ho sé exactament).
Un cop refredats, ja es pot menjar. Si no els encetem, no cal que els tinguem a la nevera. L'etiqueta és opcional, of course, però sempre queda professional, especialment si la regaleu a la família o amics!
Si feu la melmelada espero que us quedi tan bona com la nostra!



Bon profit!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada