Cardona i Pobla de Lillet

Pont de desembre a Cardona i La Pobla de Lillet


05/12/15


Aquest pont decidim sortir més tranquil·lament avui dissabte. Ahir al vespre tots plegats teníem molta feina i volíem anar amb més calma. A més, aquesta serà la primera sortida del nou tripulant de la caseta sobre rodes: el nostre gat! Vejam com va...

El nostre gat viatjant en Business Class

Després d'esmorzar fem la bossa i agafem coses pel dinar. S'ha fet tard i dinarem al mateix pàrquing de l'auto. Mentre posem aigua i anem fent el dinar, traiem el gat del seu transportí. Surt amb precaució i fa una ronda de reconeixement del que serà la seva nova llar temporal durant aquests dies de pont. Sembla que li agrada!
Un cop dinats, i plens d'aigua, ens dirigim a Cardona, on passarem la nit.
Arribem al lloc on pernoctarem, al costat del camp de futbol, amb unes bones vistes del castell i ben a prop de la muntanya de sal. Un bon lloc, tranquil, pla, amb contenidors... (41.911677, 1.680796)

Vistes des de l'autocaravana
Un cop instal·lats, anem cap al centre a fer un volt. Ara ja és massa tard per fer cap visita. Mirarem d'anar a l'oficina d'informació turística i comprar entrades per demà.
Mentre anem pel centre, entrem a un forn a comprar pa i coses bones per esmorzar demà.
Un cop a l'oficina d'informació, comprem entrades per a la visita teatralitzada al castell. Hi anirem a la tarda, després de visitar la Muntanya de Sal.
Mentre anem tornant cap a l'auto, passem pel costat d'un bar i hi veiem un grup de jazz tocant. Cap allà anem! El grup que toca és del poble: La Firabar Big Band. Ens quedem tot el concert i aprofitem per fer una cervesa/refresc i picar unes patates xips.

06/12/15

Aquest matí anem a visitar la Muntanya de Sal. Hi anem xino-xano, ja que estem aparcats força aprop. En cas necessari, allà també hi ha un pàrquing ampli, tot i que no s'hi permet la pernocta, ja que tanquen a les 18.00
Un cop comprem el tiquet d'entrada, ens hem d'esperar una estona a que arribi el trenet que ens durà a l'entrada de la mina. Aprofitem per veure una exposició sobre els habitants de la colònia minera i veiem la maquinària que es feia servir a la mina.



La visita ens agrada moltíssim! A l'hora acordada, un trenet ens recull i baixem per un camí fins a l'entrada de la muntanya de sal, situada a la base:
Sembla un formiguer
Després de posar-nos el casc, comencem la visita guiada, molt interessant, per les galeries superiors de la mina. El recorregut dura una hora, aproximadament.
Entrada a la mina



Sortint de la mina, anem a l'auto a dinar i fer companyia al gat, que s'ha quedat fent la migdiada ;-)
A les 16.30 tenim la visita teatralitzada al Castell de Cardona. Fem la visita anomenada "La Torre Minyona". Uns actors ens van explicant la història del castell al llarg dels segles. La visita resulta molt amena i didàctica!


Els guies
Interior del castell- Parador de Turisme
Després de visitar el castell, comencem la visita a la part "espiritual" de la fortalesa: l'espectacular església romànica de St. Vicenç de Cardona, construïda en un temps rècord per l'època, entre 1029 i 1040!
Cal dir, a més, que està molt ben conservada.


Nau central de l'església
Escala per pujar al cor de l'església
Acabada la visita guiada, els nostres guies ens aconsellen pujar a la Torre Minyona:
Cardona by night, des de la Torre Minyona
Ja és fosc, però no és tard, ja que són poc més de les sis. Decidim anar a dormir a la Pobla de Lillet, a fi d'aprofitar més el dia de demà.
Sortint de Cardona, el Tomtom ens juga una mala passada i ens fica per un carrer en obres que ens acaba portant a un carreró que fa baixada i és un cul de sac!!! Fent maniobres al mig del carrer aconseguim fer un canvi de sentit i sortir-ne!
El camí cap a la Pobla de Lillet no és gaire llarg (60 Km), però sí pesat per fer-lo de nit, ja que transcorre per una carretera no gaire ampla i amb algunes corbes. Sembla ser que és la ruta més curta disponible: C-26 fins a Berga i després la C-16 fins La Pobla de Lillet.
Un cop allà, ens dirigim a l'aparcament de l'escorxador (un dels que recomanaven a totcamping.cat) però tot i que és pla i molt ampli i tranquil, l'accés és un pèl complicat per autos una mica grosses. El descartem i ens instal·lem just al davant, a l'altre costat del riu, on també hi ha un pàrquing més ple però més fàcil d'entrar-hi, ja que està al costat de la carretera que travessa el poble: 42.243385, 1.973277 . Cal dir que a 1 Km abans d'arribar al poble hi ha també un pàrquing on s'hi pot pernoctar, el pàrquing del tren del ciment. Tenim la mala sort que al desembre el trenet no funciona. O sigui que ja hi pujarem en una altra ocasió!
A la nit ens adormim amb la remor del Llobregat de fons... zzzzzzz

07/12/15

Avui fa un dia esplèndid. Ens llevem una mica tard i anem a esmorzar al bar-carnisseria Falgàs. Triem la carn que més ens agrada i ens fan uns entrepans fantàstics! De fet acaba sent un esmorzar-dinar :-P

Aparcament amb vistes al Llobregat
El Pont Vell (s.XIV)


Amb la panxa ben plena, anem tot passejant fins els Jardins Artigas (el trenet del ciment també hi té parada). La vista resulta interessant però em sorprèn la mida reduïda dels jardins ("me'ls imaginava més grans" que haurien dit els de La Cubana!)



Acabada la visita, tornem a l'auto. Com que els grans tenim ganes de seguir estirant les cames i les joves "estan cansades", les deixem fent deures a l'auto i marxem cap al monestir de Santa Maria de Lillet, que està situat uns dos kilòmetres als afores del poble:

Vistes del poble des del camí al monestir

Un cop allà, decidim pujar fins al Castell de la Vila (. De camí, veiem l'Ermita de Sant Miquel de Lillet, de planta circular!


El camí fa força pujada, però val molt la pena. Anem seguint les marques grogues i blanques del PR-C52 Travessem diferents tancats de vaques:


Ben aviat veiem la roca on hi ha les restes de l'antic Castell de Lillet:



Les vistes des del castell són esplèndides!


 Del castell, només en queda una paret amb una finestra, a través de la qual veiem la Pobla de Lillet:

Vistes de la Pobla de Lillet des del castell

Tornem cap a la Pobla de Lillet per un altre camí. aquest cop seguim les marques grogues d'un camí local. L'excursió és circular, molt entretinguda i  molt recomanable. Pot fer-se en unes dues hores sense cap problema. Aquí en teniu el track i altres informacions.


Un cop a l'auto, descansem (el uns) i segueixen fent deures i música (els altres). Anem a comprar embotits i formatges ja que aquesta nit tenim convidats a sopar: el meu cunyat i la meva germana, que vindran des de Sant Julià de Cerdanyola, a quatre passes de La Pobla de Lillet.
Després sopar i una bona sobretaula, ells se'n tornen cap a Sant Julià i nosaltres ens n'anem a dormir. És divertit això de tenir convidats quan no som a casa!

08/12/15

Després d'esmorzar, anem a estirar les cames pel poble i visitem una exposició de pessebres. Com que volem evitar les típiques retencions de tornada del pont de la Puríssima, marxem d'hora per poder dinar ja a casa.
Un cop a casa, desembarquem equipatges i tripulants i jo segueixo fins el pàrquing a buidar i aparcar l'auto.
Un pont molt ben aprofitat. Ens queda pendent el trenet del ciment, el museu del ciment i alguna excursió a peu fins el Santuari de Falgàs o Castellar de n'Hug. Ja tenim excusa per tornar a aquesta bonica comarca!

Vistes de la vall amb el Pedraforca al fons










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada