St. Joan de les Abadesses (pont de maig)

Pont de l'1 de maig a St. Joan de les Abadesses

30/04/15
Aquesta nit sortim en direcció St.Joan de les Abadesses. Sopem de camí, com de costum, i arribem a l'àrea d'autocaravanes municipal (42.235519, 2.284267). Ja hi ha dues o tres AC i dues càmpers.
Bona nit!

01/05/15
Aquest matí, després d'esmorzar, anem a fer un tomb pel poble. Veiem que aquests fan diferents actes festius en honor a St. Isidre. Demà hi ha coses interessants. Avui hi havia una caminada popular però ja no hi som a temps.




El Pont Vell
Un cop visitat el centre, busquem el carrer dedicat al mestre Serrat, besavi de la meva dona. El mestre Ramon Serrat i Fajula, va ser un compositor de sardanes que va néixer a Sant Joan.


Després de dinar, agafem les bicis i fem un tros del carril bici. Se'ns ha fet una mica tard per anar fins a Ripoll. Ho deixarem per un altre dia, ja que demà ens hem apuntat a un parell d'activitats culturals que organitza el poble.


02/05/15
Comencem el dia amb visita guiada al nucli antic del poble. Molt interessant.


Entre d'altres coses veiem la casa on el poeta Joan Maragall va escriure La vaca cega:
Als afores del poble hi ha la Font del Cubilar on hi ha un monument que recorda el famós poema. 
L'urbanisme del poble és força curiós, ja que té carrers que segueixen (en miniatura) el traçat romà de carrers paral·lels i perpendiculars ("Així es formà la vila nova, de carrers rectilinis entorn d’un mercadal o plaça porticada per tres costats, on se celebrava mercat els dimecres des de la concessió del rei Jaume I, el 1230" Enciclopèdia Catalana). Cal dir que la població ha sabut mantenir la seva fesomia medieval.
Un cop vist el poble, la caminada segueix cap als afores, on visitarem una granja de vaques. De camí, el guia ens va explicant coses molt interessants de la vida rural i de la vida en aquella zona en temps passats:


Quan tornem per dinar a l'auto, veiem que just a sobre de l'àrea, hi ha un replà ple d'herba i molt tranquil on hi ha un parell de càmpers. El lloc és molt més bonic que l'àrea de sota i l'aparcament també hi és permès (tot i que no hi ha lloc per buidar ni omplir). Abans de pujar-hi, buidem i omplim i ens instal·lem. Quin lloc més bonic! Tenim bones vistes i s'hi està d'allò més tranquil!
Després de dinar anem a veure la cercavila de tractors antics. Espectacular!



A la tarda tenim una segona visita guiada. Visitem el monestir i el seu espectacular claustre. La visita és molt interessant i inclou maquetes i habitacions moblades per fer-se una millor idea de com era la vida el aquells temps.
Un cop acabem la visita, entrem al museu del monestir, on hi ha una exposició dedicada al compte Arnau, que, segons diu la llegenda, anava cada nit a "visitar" les monges del monestir.
Al vespre anem a fer una pizza a una pizzeria del poble.



Claustre del monestir

3/05/15


A fi de no trobar-nos caravana, aquest matí esmorzem, anem a fer una volteta pel poble fins l'hora de dinar. Dinem d'horeta i marxem cap a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada