Avinyó (El Bages)

Visitem Avinyó i el seu pont!

06/03/15

Ara ja fa dies que no sortíem i anirem a un lloc no gaire lluny de casa. Sortim cap al tard i ens dirigirem a Avinyó, que té una bonica àrea d'autocaravanes municipal (41.865408, 1.974778).
Arribem a la nit. Com de costum, ja hem sopat pel camí i, un cop instal·lats, ens fiquem al llit.
Bona nit!

07/03/15

Anem a fer una volta el poble i fer quatre compres. El poble és molt bonic, hi ha diversos edificis modernistes, com per exemple la casa Abadal:



També hi ha una masia del segle XVII, anomenada Cal Verdaguer:

Cal Verdaguer (part posterior)

Cal Verdaguer (façana)
També veiem que hi ha tot una sèrie de recorreguts per fer a peu (n'hi ha també per fer amb bicicleta de carretera o BTT).
Anirem a la Torre dels Soldats, tot passant pel Pont Vell, un pont gòtic del s.XIV:


De camí a la Torre dels Soldats, passem per uns camps on pasturen vaques i xais. No cal dir que fem una parada per tocar-los!


 Finalment arribem a la torre, on hi oneja una espectacular estelada!


Aquesta torre formava part de la xarxa de telegrafia òptica feta servir durant la segona guerra carlina. Més info aquí.
Tornem a l'AC a dinar. Aquesta àrea municipal disposa, a banda de buidat i omplert d'aigua, d'unes taules de pícnic. Allà dinem, envoltats de la verdor dels camps.
A la tarda fem una mica de feina i juguem una bona estona a jocs de taula.

08/03/15

Aquest matí, després d'esmorzar i xerrar una mica amb uns autocaravanistes d' ACPasión que van arribar ahir, agafem les bicis per fer una volta pel poble. Per aclamació popular tornem a veure (i tocar) els xaiets de la granja que vam trobar ahir de camí a la Torre del Soldats.


Després tornem a dinar a les taules de pícnic. Reposem una estona, buidem grises i negres (arribarem al pàrquing amb la feina feta).
Un cap de setmana molt tranquil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada