Castanyes al Montseny!

"Cacera" de castanyes al Montseny

25/10/13
Aquest cap de setmana anirem al Montseny a buscar i torrar castanyes. Com que volem torrar-les allà mateix, anirem al càmping de Fontmartina.
Marxem divendres al vespre i se'ns fa una mica tard. Sort que abans d'anir-hi truquem al càmping i ens avisen que a les 21.00 tanquen. Ens aconsellen que ens quedem a dormir a un parell de km del càmping, concretament a les Feixes del Vilar. Demà ja entrarem al càmping quan l'obrin de bon matí. Passem una nit super tranquil·la.
26/10/13
L'endemà, de bon matí, comencen a arribar cotxes amb piles de gent  amb equipament de pícnic i cistells per recollir castanyes. Esmorzem amb tota tranquil·litat i en 5 minuts ja som al càmping. Anem a la zona dels que no necessitem electricitat i disposem de tot una extensió de terreny per poder jugar i parar la nostra tauleta. Els que estan "endollats" estan més estrets. Visca la placa solar!


Al cap d'una estona, després d'haver jugat una mica, ens equipem amb els guants de jardiner i anem cap al "Sot de l'infern", que és un bonic recorregut circular que ens duu per dins d'un bosc d'alzines i castanyers.
Hi ha una gentada impressionant dins del bosc. Deuen quedar encara castanyes?
Mica en mica les castanyes van apareixent. Decidim endinsar-nos bosc a través, fora de les rutes per on passa tothom. En trobem un munt! Aquest any, ens fa l'efecte que les castanyes són més petites que la darrera vegada que vam venir.

Al cap d'una estona ja en tenim una bona bossa. També veiem un insecte que mai no havíem vist abans: un insecte pal!

La cacera de castanyes ens obre la gana i fem un petit vermut dins del bosc: patates xips, castanyes (of course) i cireretes d'arboç.
Tornem a l'AC a fer el dinar i ens quedem al càmping a descansar i fer una mica de deures.
Al vespre,comencem a torrar castanyes fora l'AC amb el fogonet que
ens hem portat de casa. No fos cas que omplim la nostra caseta de fum! Al mateix temps anem fent el sopar. Les castanyes seran de postres.
Ens queden una mica massa fetes. A la propera ja ens quedaran millor. Tot i això ens en fem un tip. Al càmping tot és tranquil·litat, en part degut a que bona part de la gent deu ser al bar mirant el Barça - Madrid. Fa uns moments hem sentit un coet. Esperem que guanyi el Barça! Després de sopar, sintonitzem Catalunya Ràdio i en Puyal ens fa saber que ha guanyat el Barça 2-1! Després d'una bona estona de lectura i dibuixar, anem a dormir.

27/10/13
Avui aprofitarem el bon dia per fer una passejada més llarga. Abans, però, ens preparem un bon esmorzar. No cal dir que també torrarem unes castanyes. Aquest cop ens queden al punt!
Un cop esmorzats aprofitem per jugar una mica pel càmping i fer una mica de música. Després ens preparem dinar de pícnic  i anem cap al camí que va fins al Turó de l'Home. Abans d'arribar al camí, caminem un tram per carretera. Mai més ben dit! Els vorals estan envaïts de cotxes de gent que ha vingut a passar el dia al berenador que hi ha aprop d'on som.
Al cap d'uns 10 minuts ja entrem a la pista de terra. Quin descans perdre de vista els cotxes!
Les següents dues hores i mitja anem pujant. Fa força calor. Qui diria que quasi som al novembre! Fem una breu paradeta per dinar i seguim pujant.

Les vistes són fantàstiques. Al cap d'una hora ja no podem pujar més. Hem arribat a una cota uns 200 metres abans d'arribar al cim. Ens queda pendent d'arribar a dalt de tot un dia que no faci tanta calor (o sortir més d'hora). Girem cua i tornem cap al càmping on ens espera una bona dutxa i un merescut berenar!


Aquest cap de setmana ha estat fantàstic! Ara caldrà menjar-se totes les castanyes que hem recollit. Potser haurem de buscar receptes amb castanyes. De ben segur que tindrem una  castanyada ben abundant el proper cap de setmana!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada