Omplim Brussel·les!

Logo oficial (dibuix de Marc Vila Moreno)

Omplim Brussel·les!

Aquests dies hem estat ben entretinguts amb la preparació d'aquest viatge-llampec fins a Brussel·les, on ens manifestarem en favor de l'alliberament dels nostres presos polítics i pel retorn dels membres del nostre Govern exiliats a la capital europea.
Un grup d'usuaris de la web totcàmping.cat ens hem organitzat i coordinat per buscar els millors recorreguts, llocs de pernocta, etc. N'hi ha que decideixen pujar per Millau, i d'altres hi pujarem per Lió, ja que les fortes pujades del Massís Central i el risc de trobar neu o gel no ens fa faire gràcia.



05/12/17

Un cop pleguem de les feines i coles, anem cap al pàrquing de l'auto. Aquest viatge serem cinc, ja que tenim una convidada. Serà maco compartir aquesta experiència autocaravanista amb una amiga! Portem uns bocates que ens menjarem de camí, a fi de fer nit tan amunt com puguem. Agafem l'AP7 per a fer via i anem xerrant, tot veient algunes autos que de ben segur també tenen la nostra mateixa destinació:


A l'alçada de Lloret, un camioner turc ens adverteix que portem la roda de darrera punxada. Com que duem doble roda, sovint no ens n'adonem. Grrrrrrrr! Ens aturem al voral (superestret en aquest tram) i truquem a la grua.

Al final, els de la grua ens envien un cotxe que circula darrere nostre fins a propera sortida (Figueres). Allà arreglem la roda (al final no estava punxada, era la vàlvula). Abans de ficar-nos a l'AP7 parem al Decathlon a acabar-nos d'equipar pel fred (uns buffs grocs, entre d'altres coses hehehe). Els companys ens avisen, pel canal de Telegram que hem creat fa uns dies, que hi ha llargues cues a l'AP7 fins la Jonquera.

Seguim el consell i no tornem a entrar a l'autopista. Anem pujant sense cap contratemps fins arribar al Voló, on abandonem la carretera i entrem a l'autopista.
Resulta molt curiós veure com tots els vehicles que circulen a aquesta hora per l'autopista (ja va sent tard) són tots catalans. La majoria han parat a la primera àrea de servei de la Catalunya Nord per "tunejar" els seus vehicles: llaços grocs de diferents mides i materials, enganxines, pòsters...

L'ambient, tot i ser lluny de Brussel·les és molt especial, ja que ens anem saludant quan ens avancem els uns als altres. Passat Valence, i ja cansats, fem nit en un lloc que és una àrea d'autocaravanes. És una mica tard i entrar-hi sembla complicat (cal comprar una mena de targeta de prepagament recarregable...) i no hi ha ningú a qui li puguem preguntar. Decidim fer nit en un aparcament que hi just al davant (45.008776, 4.846009). Passem una nit molt tranquil·la.


06/12/17

Ens llevem d'horeta i esmorzem. Abans de sortir en direcció a l'autopista, aprofitem per tunejar una mica l'autocaravana:



A mig matí ens aturem a posar benzina i saludem als meus cunyats i nebots, que també van cap a Brussel·les (ells en cotxe i hotel). Resulta curiós trobar-se amb familiars tan lluny de casa. El que no és gens curiós és anar-se trobant catalans a totes i cadascuna de les àrees de l'autopista. Som majoria allà on anem!
Prosseguim el nostre camí. La nostra destinació: l'àrea d'autocaravanes d'Anvers. Creuem el que queda de França i creuem Luxemburg (on parem a posar gasoil, que aquí és baratet). Arribem a l'àrea a quarts d'onze de la nit. Sort que la gent de l'àrea tindran obert durant tota la nit. Avui hi ha una invasió catalana! La gent de la recepció són molt amables i 100% favorables a la nostra causa. Entre això i totes les autocaravanes catalanes que omplim a rebentar l'àrea, estem com a casa :-)
Cal dir que hi ha gent que, de manera molt altruista, han organitzat diversos autocars (crec que sis!) que demà ens recolliran a la porta de l'àrea i ens duran a la mani. Abans d'anar a dormir anem a buscar els tickets. Aprofitem per saludar a diversos autocaravanistes que aquest dies hem conegut virtualment al canal de Telegram (l'Eva, en Toti i molts d'altres).
Bona niiiiit!

07/12/17

Avui és el gran dia! Esmorzem i anem a agafar els autocars, que ja ens esperen a la porta de l'àrea:


A l'autocar coincidim amb els nostres familiars (que han vingut cap a l'àrea amb cotxe, des del seu hotel d'Anvers) i amb el Xavi. L'ambient dins de l'autocar és molt maco. El temps... molt núvol.
Un cop a la zona on hi haurà mani, desembarquem. La gentada és espectacular! Aquí van unes fotos:








Acabada la mani, ens refugiem al metro per menjar-nos els entrepans que ens hem fet. De fet, ha estat una excel·lent idea, ja que tots els bars i restaurants estan tan plens que no hauríem pogut ni dinar!
Després de dinar, anem a fer un volt força llarg per Brussel·les, ja que l'hora de tornada amb el bus és força tard. Ens dirigim cap a la Grand Place i tot el centre està envaït de catalans. El caos circulatori és monumental. Sort que anem a peu!


Palau reial
A la Grand Place assistim a un bonic espectacle de mapping i ens refugiem de la pluja i el fred en un bar de gofres (naturalment ple a vessar de compatriotes) i ens refem amb una bona xocolata desfeta i uns gofres.
Després, anem cap al carreró on hi ha el Manneken Pis. Quasi no s'hi pot arribar, de la gentada que hi ha. Cal fer cua. Literalment. Abans d'arribar al lloc on agafarem l'autocar de tornada a Anvers, passem pel lloc on aquest matí hi ha hagut la mani. Es veu estranyament buit (i ple d'autocaravanes que hi han fet nit!)

08/12/17

El matí comença amb molt de moviment. La gent comença a marxar de tornada a casa. Mica en mica l'àrea es va buidant:

Un cop hem buidat/omplert, emprenem el viatge de tornada. Pel Telegram veiem que la gent que tornava per Luxemburg han trobat neu. Decidim anar per una altra banda i baixarem cap al sud, fent nit a Troyes la primera nit, i a Aurenja la segona.


Al vespre arribem a Troyes, aparquem en un aparcament gran i tranquil (48.290818, 4.072701)  i ben aviat arriben dues autos i una camper més. Catalans, of course. Sortim a visitar el poble de nit i busquem lloc per sopar.




Entrant en calor amb un vinet calent
09/12/17
Prosseguim el nostre camí cap a casa. Sortint de Troyes posem gasoil i ens dirigim a l'autopista. Els voltants del poble estan empolsinats de neu:



 Anem baixant fins passat Lió. Avui farem nit en un aparcament molt proper al centre d'Aurenja (Orange). Hem triat aquesta ciutat perquè no s'allunya gens de l'autopista i perquè té un teatre romà espectacular que visitarem demà.
Quan arribem, ja fosc, veiem que el pàrquing és de cotxes. No hi ha cap plaça adient per autocaravanes. Aconseguim aparcar en una plaça de la cantonada, que és més llarga i està protegida per la vorera.

Abans d'anar a estirar les cames, encarreguem el sopar. Avui és l'aniversari de la nostra convidada i ho celebrarem amb un àpat de sushi. Casualment veiem una furgo que fa sushi aparcada al mateix pàrquing on som. És el destí, hehehe... Quan tornem de la passejada ja el tindran a punt. Visca!


10/12/17

Aquest matí anem per feina: esmorzem i anem a visitar el teatre romà. La visita val molt la pena. Llàstima que plou. Dins del teatre hi ha una sala on es projecta un interessant audiovisual que parla del teatre, des de la seva construcció fins als nostres dies.
Fem aquesta espectacular foto panoràmica:


A la sortida saludem a una colla de jubilats catalans de gira per la zona. Ens comentes que no han pogut anar a Brussel·les ja que tenien el viatge tancat de feia mesos. Han estat molt contents de veure'ns.
Tornem a l'autocaravana i marxem en direcció sud. Abans d'arribar a Catalunya, fem una parada a Nimes per deixar la nostra convidada.
Arribem a la tarda al pàrquing de l'auto on buidem i netegem bé, ja que aquests dies hem circulat per autopistes on hi han tirat sal i convé netejar bé els baixos.
Ha estat una sortida llampec però l'experiència ha estat increïblement maca!



4 comentaris:

  1. Una sortida ben especial, els prepartius de la qual també van ser diferents, i que ens ha deixat un record molt marcar. Vam tornar amb una càrrega d'optimisme que convenia !

    ResponElimina
  2. La voluntat de ser ens permet somiar. Gràcies per publicar.

    ResponElimina